Kuru Patlıcan Kavurması tarifi en kolay yemek tarifleri listemizin ilk sıralarında yer alıyor. Lezzetli ve besin deposu bir seçenek. Bugün kolay yemek önerileri köşemizde hem göze hem damağa hitap edecek tercih edilebilir türden birkaç malzemeden kolayca hazırlanabilecek zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü için kolay yemek önerisi; Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi! Malzeme listesi ve Kuru Patlıcan Kavurması nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında.

Bugün akşama ne pişirsem; Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi malzemeleri

Kuru Patlıcan Kavurması için gerekli malzemeler;

9 adet iri patlıcan kurusu (haşlanmış)

1 adet orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası

4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

2 çay kaşığı kadar tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için gerekli melzeme;

Sarımsaklı yoğurt

Yoğurt üzerine sos için gerekli malzeme:

2 yemek kaşığı halis tereyağı

2 tatlı kaşığı pul biber

Kuru Patlıcan Kavurması nasıl yapılır?

Kuru Patlıcan Kavurması yaparken öncelikle patlıcan kurularını kaynar su dolu bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar birkaç dakika haşlayın. Haşlanan patlıcanları süzün, sudan geçirip tekrar süzülmeye bırakın. Süzülen patlıcanları parmak kalınlığında doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar birkaç tur soteleyin, salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Doğradığınız patlıcanları tavaya ilave edin. Sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

Sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızdırdığınız tereyağını üzerine dökerek servis yapın.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim