Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen TÜBİTAK ödül töreninde “Terörle mücadele ediyoruz” palavrasıyla İslam topraklarına giren teröristleri etkisiz hale getirmek yerine güçlendiren, birde üstüne Türkiye’ye iftira atan, düşmanlarını destekleyen Batı’yı yerden yere vurdu.

Tek Uçak bile kaldırmadılar

Türkiye’nin Suriye tarafından terör örgütlerinin saldırı altında olduğu halde NATO’da kınama dışında herhangi bir hamle gelmediğini hatırlatan Erdoğan, teröre karşı mücadelede Türk Ordusu’nun yalnız bırakıldığını vurgulayarak, “El Bab operasyonunda ne NATO’nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görüyoruz. Sözüm ona DAEŞ’e karşı mücadele için kurulan koalisyon, El Bab harekâtına hiçbir katkı sunmuyor” diye konuştu.

Siz kiminle birliktesiniz?

Erdoğan, Türkiye ile “Müttefikiz” mesajı verip, vatanı hedef alan terör örgütlerine silah yağdıran başta ABD olmak üzere NATO üyelerine şu sözlerle ayar verdi: “Biz NATO’da sizinle beraberiz, NATO’da sizlerle beraber olduğumuz halde siz bu destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa sizin NATO’daki ortağınız bu bölücü terör örgütleri midir?” Türkiye ve Müslüman ülkeler kana bulanırken terörün yanında saf tutanların akıbetinin kötü olduğu kaydeden Cumhurbaşkanı, “Yılanla yatağa giren, ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır. Terör örgütleriyle iş tutanlar da kana ve gözyaşına boğulmaya hazır olmalıdır.” dedi.

Türkiye’yi yalnız bıraktılar

Türkiye’nin Suriye tarafından terör örgütlerinin saldırı altında olduğu halde NATO’da kınama dışında herhangi bir hamle gelmediğini hatırlatan Erdoğan, teröre karşı mücadelede Türk Ordusu’nun yalnız bırakıldığını vurgulayarak, “Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu. El Bab operasyonumuzda ne NATO’nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz. Sözüm ona DEAŞ’a karşı mücadele için kurulan koalisyon bugün DEAŞ’a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Babharekatına hiçbir katkı sunmuyor” diye konuştu.

DAEŞ’e en büyük darbeyi vurduk

Türkiye’nin DAEŞ’e en büyük zaiyat verdiren ülke olduğunu, ancak bu gerçeği rağmen Batılıların iftiraya başvurduklarını anlatan Erdoğan, emperyalist çarkın taktiklerini şöyle paylaştı: “Üstelik, yalan üstüne yalan. Ne diyorlar? ‘Türkiye DAEŞ’e destek veriyor.’ El insaf. DAEŞ’e karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zayiatı veren biziz ve gerçekten başından itibaren Özgür Suriye Ordusu’nun verdiği çok ciddi zayiat var. Bu Özgür Suriye Ordusu’nu bizim içimizde bile bazı mahfiller terör örgütü olarak ilan ediyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü falan değil, hatta Amerika’nın başında ‘birlikte kuralım’ dediği bir örgüttür. Ilımlı muhaliflerden oluşan direniş hareketidir.”

Harf oyunlarını yutmayız

Erdoğan, PKK’yı destekliyoruz ama silah vermiyoruz diyerek komik duruma düşen ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’a ağzının payını verdi. Türkiye ile NATO’da müttefik olan devletin Türkiye’yi hedef seçen terör örgütlerini desteklediğini aktaran Erdoğan, harf oyunlarıyla teröre desteğin aklanamayacağını ifade ederek, “Sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak ‘Hayır biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz’ derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız. Biz NATO’da sizinle beraberiz, NATO’da sizlerle beraber olduğumuz halde siz bu destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz” dedi ve şöyle devam etti:

Bölücülere destek vermeyin

“Yoksa NATO’daki ortağınız sizin bu bölücü terör örgütleri midir? Nasıl oluyor da siz, bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiğiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz? Eğer biz NATO ittifakı içinde berabersek, eğer biz stratejik, model ortaksak, o zaman siz bizim yanımızda yer alacaksınız. Bölücü terör örgütünün yanında yer almayacaksınız.”

Kana ve gözyaşına boğulacaksınız

Türkiye kana bulanırken terörün yanında saf tutanların, elbet terörün acı yüzü ile tanışacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, “Yılanla yatağa giren, ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır. Terör örgütleriyle iş tutanlar da kana ve gözyaşına boğulmaya hazır olmalıdır. Türkiye’de patlayan bombaları film sahnesi gibi seyredip, bunların müsebbibi olan örgütlere kol kanat germeyi sürdürenleri, yarın aynı akıbetin beklediğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok” değerlendirmesinde bulundu.

Gelir adaletsizliği azalıyor

Erdoğan, 10 faklı terör örgütünün, darbecilerin, emperyalistlerin saldırısı altında olan Türkiye’nin ekonomik başarısına da değindi. Erdoğan, gelir adaletsizliğinin azaldığını ve kişi başı gelirin yükseldiğinin bilgisini paylaşarak,  “OECD 2017 Küresel Kalkınma Perspektifleri Raporu’nda, ülkemizi ‘Yüksek ve Sürdürülebilir Kalkınma Grubu’nda gösteriliyor olması çok çok önemlidir. Aynı raporda, ülkemizin son çeyrek yüzyılda gelir farkını yüzde 10 azalttığı tespiti de yapılıyor. Bununla da kalınmıyor, kalkınma hızını bu şekilde sürdürmemiz halinde 2030’a kadar orta gelirli ülkeler grubundan yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkacağımız tasavvur ediliyor” dedi.

Editör: TE Bilisim