Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu – Ankara

Rehberde, yeme-içme sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, halen faal olan veya faaliyete geçecek olan yeme-içme tesisleri ve bünyesinde yeme-içme bulunduran tesislerde alınması gereken önlemler belirlendi.

Bu tedbirlerin restoran, lokanta, kafeler ile içinde yeme-içme hizmet alanı bulunan dinlenme tesisleri, kitapçılar, büfe ve kantinler ile diğer işletmelerin restoran-kafe bölümleri dahil yeme-içme sektöründeki işletmeler için de geçerli olduğuna vurgu yapıldı.

İŞLETMECİLERE BÜYÜK SORUMLULUK

Rehberde yer alan tedbirlere göre, tesis işletmecileri, tesisin tamamında sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü olacak. Maskesiz müşterilerin içeri alınmaması istenirken, yemek salonları, giriş alanı ve holü, ilave salonlar gibi genel alan kullanımları ve açık alanlar dahil tesisin tamamı sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenecek.

Ayrıca, tesisin içinde veya dışarısında sıra oluşabilecek her yerde 1,5 metre ara ile sosyal mesafe işaretlemeleri yapılacak. Masalarda sadece karşılıklı oturma düzenine geçileceği duyurulurken, masa yanlarına sandalye konulmaması istendi.

Öte yandan, her masada el antiseptiği veya kolonya bulundurulacak. Genel tuvaletlerin giriş kapıları ise mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim