Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Erdoğan, “Ülkemizden binlerce, on binlerce kilometre ötedeki insanların derdiyle bizi dertlendiren İslam ortak paydasıdır, ümmet olma şuurudur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Günde 5 vakit yönümüzü Kabe’ye dönerken, ellimizi semaya açarken, selamlaşırken, musafaha yaparken bir kez daha millet olmanın, ümmet olmanın şuuruna ereriz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hani birileri diyor ya ‘Suriyeliler gitsin.’ Asla biz bunlara eyvallah edemeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak gerçekten sancılı günler yaşıyoruz. Mezhepçilik fitnesinin ırk, renk, dil, kabile taassubunun kalplerimizi ve zihinlerimizi esir aldığı bir dönemden geçiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cihanşümul İslam kardeşliğinin sınırı yoktur. Hiç kimse bizim aramıza ayrılık tohumları ekemez.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Ferdi ihtiraslar, toplumsal hastalıklar, adaletsizlikler, baskı ve şiddetin insanlığın üzerine karabasan gibi çöktüğü bunalım çağındayız.” ifadelerini dile getirdi.

Erdoğan, “Yüzyıllardır barış ve esenlik diyarı İslam beldelerinden yetimlerin, evladını bir kör kurşuna kurban vermiş anaların feryatları yükseliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de bir güven toplumu inşa etmek istiyorsak, (Peygamberin) aynı samimiyeti, sadakati, emanet bilincini, ahde vefayı, sevgiyi, saygıyı, merhameti, hayatımıza hakim kılmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim