İşte gelmiş geçmiş en iyi ücretsiz 10 Steam oyunu listesi:

1. Counter-Strike: Global Offansive

Steam’in en popüler oyunu haline gelen CS:GO, eskiden ücretliyken şuan ücretsiz hale gelmiştir. Tartışmasız Steam’de yer alan en iyi ücretsiz oyunlar arasında yer almaktadır. Valve tarafından geliştirilen CS:GO, gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunlarından bir tanesidir.

2.

Warthunder

II. Dünya Savaşı konulu bir oyun olan Warthunder, Steam’de “çok olumlu” etiketine sahip olan son derece başarılı bir oyundur. Aşırı yüksek grafiklere sahip olmayan Warthunder çoğu bilgisayarla uyumlu olarak çalışmaktadır.

3. Star Trek Online

Uzayın karanlık noktalarında arkadaşlarınızla beraber savaşmak, taktikler geliştirmek ve üst düzey stratejiler ile oynamak istemez misiniz? Bir uzay oyunu olan Star Trek Online, Steam’de ücretsiz olarak yer alan oyunlardan bir tanesidir.

4. World of Tanks Blitz

Bir PvP oyunu olan World of Tanks Blitz, tankların savaşını konu edinen ücretsiz bir Steam oyunudur. Giriş seviyesi oyunlardan bir tanesi olan World of Tanks Blitz, çoğu sistemde sorunsuz çalışmaktadır. Oyun toplamda 100 milyondan fazla oyuncuya sahip olup tüm dünyadan oyuncular tarafından tercih edilmektedir.

5. Dota 2

Bir MOBA oyun olan Dota 2, Valve tarafından geliştirilen ve LoL ile benzerliğiyle dikkat çeken bir oyundur. Dünyanın en çok oynanan ve Twitch’de en çok izleyiciye sahip olan oyunlar arasında yer alan Dota 2’de Steam en iyi ücretsiz oyunlar listesinde yer almaktadır.

6. Smite

Yine bir MOBA oyun kategorisinde yer alan ama MOBA’ya 3. kişi bakış açısıyla yaklaşan ücretsiz bir oyun olan Smite’da Steam’de yer alan en iyi oyunlar arasındadır. 5v5 bir oyun olan Smite orta-yüksek seviye grafiklere sahiptir fakat düşük ayarlarda giriş seviyesi bilgisayarlarla da oynanılabilmektedir.

7. Team Fortress 2

Steam’de yer alan ücretsiz oyunlardan bir diğeri olan Team Fortress 2, 2007 yılında çıkış yapan bir savaş oyunudur. Toplamda 30 dil desteği olan oyunun tüm dünyadan çok fazla oyuncusu bulunmaktadır. Takım halinde oynanması gereken bir oyun olan Team Fortress 2, özellikle arkadaşlarla oynanacak oyunlar arasında yer almaktadır.

8. Paladins

25 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanılan Paladins, Smite ile aynı üretici tarafından geliştirilmiştir. Owerwatch’in ücretsiz alternatifi konumundaki Paladins, yüksek grafikleriyle dikkat çekmektedir. Ücretsiz olan Paladins, dileyen oyuncular için genişleme paketleri sunmaktadır. Belli bir ücret ödeyerek bu genişleme paketlerine sahip olabilirsiniz.

Steam’de çok olumlu etiketiyle yer alan Paladins takım halinde oyunanan bir birinci şahıs nişancı oyunudur.

9. Warface

CryTek tarafından geliştirilen bir oyun olan Warface, CryTek’in geliştirdiği ilk MMOFPS oyundur. Yüksek grafikleriyle dikkat çeken oyun yine CryTek tarafından geliştirilen CryEngine 3 adlı oyun motoru kullanılarak geliştirilmiştir.

CryTek’in en iyi oyunları arasında yer alan Warface, tüm dünya geneline yayılmayı başarmış olsa da çok fazla Türk oyuncuya rastlamak mümkün değildir. İngilizce dil desteği bulunan Warface Steam’de ücretsiz yer almaktadır.

10. Z1 Battleroyale

PUBG’nin ücretsiz alternatifi konumunda olan Z1 Battleroyale, eski adıyla bildiğimiz H1Z1’in Battleroyale versiyonudur. Steam en iyi ücretsiz oyunlar listesinde mutlaka olması gereken bir oyun olan Z1 Battleroyale, gerçekçi ve kaliteli grafiklere sahip olan bir oyun olup dünya geneline yayılmayı başarmıştır.

Editör: TE Bilisim