MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde Orta Doğu barış planına sert tepki gösterdiği yazılı bir açıklama yaptı.

“ABD VE İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR”

Bahçeli, Türkiye’nin deprem fırtınasına maruz kaldığı, doğal felaketlerle mücadele edilen bir dönemde, hem Çin’deki koronavirüsün neden olduğu tehlikeli gelişmelerin hem de Ortadoğu’da yaşanan tehdit edici dayatmaların vahim boyutlara tırmandığına dikkati çekti.

Bir yanda İdlib’de yoğunlaşan kanama ve kahredici insani trajedilerle birlikte Lübnan ve Libya’yı içine alan istikrarsızlıklar, diğer yanda da siyonist/emperyalist dayatmalarla Kudüs ve Filistin’in ilhak senaryolarının ileri bir aşamaya geçtiğini belirten Bahçeli “ABD ve İsrail ateşle oynamakta, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“SALDIRI VE SABOTAJ”

Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti: “Zalimlerin tek yanlı kararlarıyla Filistin’in tarihi hakları ihlal edilmek şöyle dursun imhanın eşiğine kadar getirilmiş durumdadır. ABD Başkanı Trump’ın İsrail Başbakanı Netenyahu’yla 28 Ocak’ta alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur. Misakımilli’nin yüzüncü yıl dönümünde böylesi bir küstahlığın tezahürü oldukça düşündürücüdür. ‘Yüzyılın Antlaşması’ diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır. Oldubittilerle İsrail’in fiili hakimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs’ün ve Filistin’in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır.”

“İBRETLİK BİR ALÇALMA”

ABD-İsrail komplosunun BM kararlarıyla uluslararası hukukun temel normlarına bütünüyle aykırı ve ters olduğunun altını çizen Bahçeli, “(Barıştan Refaha) başlığıyla tavzih ve tevcihi yapılan cani plan, Filistinli kardeşlerimiz için ölüm, Kudüs için yıkım demektir. Antlaşma iki taraflı bir mutabakattır. Filistin, ABD-İsrail dayanışması ve dalaveresiyle tanzim edilen planı bin kez hayır diyerek reddetmiştir. Azil gölgesinde ve seçim kulvarında olan Trump’ın, Mart ayında seçime girecek olan Netanyahu ile eş güdüm halinde beşeriyetin ve bölge halklarının huzur, barış ve istikrarıyla oynaması ibretlik bir alçalmadır.” değerlendirmesinde bulundu.

“KUDÜS İLK KIBLEMİZ VE ORTAK KADERİMİZDİR”

“Filistin’in tutsaklığa razı olmasını bekleyenler derin bir açmaz ve çelişki içindedir. ABD-İsrail iş birliğiyle servis ve beyan edilen batış planı kesinlikle yok hükmündedir, hiçbir dayanağı, hiçbir kapsayıcılığı ileri sürülemeyecektir. Kudüs ilk kıblemiz ve ortak kaderimizdir.” ifadelerine yer veren Bahçeli, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin ortak iradeyle tepki göstermesinin “muazzam değer ve önemde” olduğuna işaret etti.

Bahçeli, Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn gibi bazı ülkelerin Filistin’in ve Kudüs’ün tasfiye planına olur ve onay vermelerinin, iş birlikçi emelleri kuşkuya yer bırakmayacak şekilde açığa çıkardığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim