Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden İslam dinini hedef alan Ankara Barosu’nun alçak açıklamasına tepki gösterdi.

“SORUMSUZ AÇIKLAMA”

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Metin Fayzioğlu, “Ankara Barosu, 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Ali Erbaş, Cuma hutbesinde, İslam dininin zinayı ve eşcinselliği haram kabul ederek lanetlediğini açıklamış bunun hikmetini ise Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi” şeklinde açıklamıştı.

ERBAŞ ÜZERİNDEN İSLAM NEFRETLERİNİ KUSTULAR

Buna karşın Ankara Barosu, yaptığı yazılı açıklamada Erbaş’ı hedef alarak, “Sesi çağlar öncesinden gelen ses” ifadeleriyle kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere hakaret etmişti. Ankara Barosu açıklamasında, İslam tarihinde kadın yakıldığına yönelik gerçek dışı bir bilgi de paylaşmıştı.

Editör: TE Bilisim