Trilyon dolarla tasvir edilen bir büyüklüğe ulaşan helal gıda sektöründe önemli bir merkez olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye “Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2019 (World Halal Summit 2019)” ile “7’nci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo” organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan katılan Helal Expo İstanbul’a 50 ülkeden 250 firma ürünlerinin tanıtımını yapıyor. İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ndeki Helal Fuar’da gıdadan kozmetiğe, giyimden ilaç sektörüne birçok alanda stant açıldı.

SEZAİ UÇARMAK: 5 TRİLYON DOLARLIK PASTA

Bu yıl “Tüm Nesiller için Helal: Ailenin ve Gençliğin Önemi” ana temasıyla düzenlenen ve 4 gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, İslam ülkeleri arasında helal kavramı üzerinde bir standartlaşmaya doğru gidildiğini belirtti.

Bunun uluslararası ticarette çok önemli olduğunu belirten Uçarmak, “Dünya ticareti geçen yıl yüzde 3,5 civarında artarken, helal akreditasyona konu olabilecek ticaretin en mütevazi ifadesiyle yaklaşık 5 trilyon dolar olduğunu araştırmacılarımız ifade ediyorlar.” diye konuştu.

Helal kavramındaki farkındalığın her geçen gün arttığını dile getiren Uçarmak, gıda ile başlayıp İslami finansla devam eden helal kavramının, bugün kozmetikten turizme ve ilaca kadar çok sayıda sektöre kendisini gösterdiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim