Diriliş Postası Konya Temsilcisi Cengiz Çetinkaya

Köklü bir mutfak tarihine sahip Türkiye, birçok farklı medeniyetin yanı sıra kendi kurduğu medeniyetin mutfağını da tanıtmakta kararlı görünüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2020’yi ‘Türk Mutfağı Yılı’ ilan etmesiyle dünyada Anadolu mutfağı rüzgârı esecek.

Lahmacunun tadı, yöntemlerine ve yöresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Güneyin elle açarak yaptığı lahmacun, kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz ve baharatın karışımıyla oluşuyor. Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Hatay çevresinin yanı sıra Konya’da yapılan lahmacun da tüketicisinin damağında önemli bir iz bırakıyor.

LEZZETİ HELAL KESİMDEN

Gastronomi uzmanlarının adından söz ettiği Kemeraltı Lahmacun Restoranı, Kültür Bakanlığı’nın 2020 yılını ‘Türk Mutfağı Yılı’ ilan etmesinin ardından Konya mutfağını dünyada temsil etmeye hazır görünüyor. İşletme Sahibi Ethem Bakbak, “Konya’da mutfağa yeni bir tat getirdik. Lahmacun, Türkiye’nin her yerinde yenir ancak Konya’da bir başka yenir. Lahmacunumuzun eti, lezzetini helal kesiminden alıyor. Hizmetiyle, tadıyla tuzuyla Konya’ya geldiğiniz vakit bize uğrayıp misafirimiz olmadan gitmeyin” dedi.

Yeni nesillerin ustasından öğrendiği Anadolu mutfağının hikâyesini, kültürel sırlarıyla birlikte geleceğe taşınması için Konya’nın Selçuklu ilçesinde hizmet veren Kemeraltı Lahmacun Restoranı, Adana kebabı ve kuzu kaburgasıyla adından söz ettiriyor.

KUTU Gastronomi alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden Konya’da misafirlerine hizmet veren Kemeraltı Lahmacun restoranı, daha önce ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ kapsamında ürünlerinde yüzde 50 indireme gitmiş, Konya’yı ziyaret eden misafirlerin yüzünü güldürmüştü.

Editör: TE Bilisim