İstanbul Valisi Ali Yerlikaya resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı’nın bir ilke imza attığını vurguladı.

Vali Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından verilen “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” sertifikasını alan ilk havalimanı oldu. Tebrikler, emeği geçen herkese teşekkürler.”

SAĞLIK AKREDİTASYONU SERTİFİKASI ALAN İLK HAVALİMANI 

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından 24 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Havalimanı Sağlık Akreditasyonu (Airport Health Accrediation) programı kapsamında verilen sertifikayı alan “dünyadaki ilk” havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı İşletmesi İGA’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

“Covid-19 salgını sonrasında aldığı sıkı sağlık önlemleri ile ilk olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu ‘Havalimanı Pandemi Sertifikası, ardından Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) yayınladığı ‘Covid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolünü’ imzalayan İstanbul Havalimanı, uluslararası yeni bir sertifikayı daha alarak aldığı önlemleri tescilledi. Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından verilen ‘Havalimanı Sağlık Akreditasyonu’ sertifikasını alan İstanbul Havalimanı, dünyada bu sertifikayı alan ilk havalimanı oldu.”

Kovid-19 salgını ile birlikte aldığı hijyen önlemlerini sık sık güncelleyen İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından verilen sertifika ile Türkiye ve dünyanın en hijyenik havalimanları arasındaki yerini sağlamlaştırmış oldu.

Editör: TE Bilisim