Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Kosova eski Başbakan ve Kosova’nın Geleceği için İttifak (AAK) lideri Ramush Haradinaj, eski Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK) liderleri için onaylanan iddianamelere tepkisi nedeniyle iktidar koalisyonunun bir parçası olan Başbakan Avdullah Hoti’yi sert bir şekilde eleştirdi. Haradinaj, ‘adalete müdahale etmediklerini’ söyleyen Hoti’nin sözlerini yorumlarken bu tür ifadelerin bir devlet adamına yakışmadığını dile getirdi.

Hoti’nin yaptıkları doğru değil

Bir ülkenin cumhurbaşkanının sanık olarak gidip ve hayata aynı şekilde devam edilmesi hiç mantıklı olmadığını kaydeden Haradinaj, “Kurumsal kapasite olmalıdır. Müttefiklerle olan durumunuzun yeniden değerlendirilmesine, makul taleplere kadar diyaloğu belirli bir süre askıya alabilirsiniz. Muhtemelen beş ülkelerin birinden sizi tanımanızı sağlayabilirsiniz. Ancak müttefiklerimin bu tür davranışları (İsa Mustafa’nın ve Avdullah Hoti’nin) doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

AAK lideri Haradinaj, başbakan Hoti’nin açıklamalarını değerlendirirken, sözleribi şöyle sürdürdü: “’ Adalete karışmayız.’ Bunlar bir devlet adamının beyanları değil. Güçlü bir politikacı olan Angela Merkel veya Donald Trump’a dönebilir ve “Kosova zor bir süreçten geçiyor, en azından bize NATO’ya bir davetiye gönderir misiniz?” diyebilirsiniz. Bu yüzden sadece ülkesine yardım eder. Bir şey bulmalısınız ve AAK baskısı durumu kötüleştirmek için değil, tarafların müzakerelerde bir şeyler kazanmak için tartışmalar oluşturmak amacıyla yapılır. Hem İsa Mustafa hem de Avdullah Hoti bu ülkeye karşı çok olgun değiller. Biz bu ülkeden sorumluyuz. Hem İsa Mustafa hem de Hoti, bu gelişmelerden sonra müttefiklerden tazminat istemek için bu durumdan yararlanmalıdır. Ülkedeki tüm partilerin seçmenlerinin yararına.”

Editör: TE Bilisim