Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “2019’dan 2020’ye Türk Telekom” başlıklı basın toplantısında katılımcılara Türkiye’nin fiber ağları ile ilgili önemli detaylar verdi.  Önal, bugün itibariyle 7,5 milyon fiber ağ yatırımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Türk Telekom olarak Türkiye’nin adeta fiber ağlarla örüldüğünü ve örmeye devam ettiklerini söyleyen Önal cümlelerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin dijital varlıklarının kurucusu ve geliştiricisi olarak ülkenin bir ucundan diğer ucuna en yakın rakibimizin 7 kat fazlası altyapı  yatırımı yapıyoruz. Fiber ağ yapılarının toplam uzunluğu 7,5 milyon kilometreye ulaştı.”

Önal, Türkiye’nin altyapısına her gün  ortalama 2 bin kilometre eklendiğini duyurarak, Türk Telekom’un 5G öncesi döneme göre gelişmiş bir çok ülkeyi geride bıraktığını vurguladı.

İSTANBULLULAR’A SÖZ VERDİ

En yakın rakibine göre 5 bin hane yatırımına karşı Türk Telekom’un, 100 bin haneye altyapı erişim yatırımı sağladığının altını çizen Önal, İstanbullular’a bir de müjde verdi.

Fiber ağları her mahalleye ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Önal, 2020 yılında İstanbul’da altyapısı olmayan ve altyapı talep eden her müşteriye en geç bir hafta içinde fiber ağ ulaştırma sözü verdi.

ORTAK ALTYAPIDA 3 ŞART 

Önal, 2018 yılında imzalanan ortaklık protokolünü hatırlatarak talep eden her operatörün altyapıyı kullanabileceğinin bilgisini verdi. Türkiye’nin teknolojik refahı öncelendiğinde ortaklık adımının ortaya konulan taleplerin hukuki boyutu, ticari mantığa yaslanması ve taleplerin rasyonelliği ile mümkün olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim