Gülfem Saydan Sanver kimdir, nereli? Dr. Gülfem Saydan Sanver kaç yaşında? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz günde Habertürk kanalında Teketek programına katılan Gülfem Saydan Sanver gündeme dair eleştiri ve yorum yapması sonucu sosyal medyada merak konusu oldu. Vatandaşlar tarafından merak edilen Gülfem Saydan Sanver kimdir, nereli? Dr. Gülfem Saydan Sanver kaç yaşında? Sorularının tüm detayları haberimizde yer alıyor…

Habertürk kanallında gerçekleşen açık oturum Teketek programına katılan Gülfem Saydan Sanver merak konusu oldu. Gülfem Saydan Sanver hakkındaki biyografi ve hayatıyla ilgili detaylar haberimizde.

GÜLFEM SAYDAN SANVER KİMDİR, NERELİ?

Gülfem Saydan Sanver yüksek lisans ve doktora eğitimini Fransa’nın Paris şehrinde yer alan Sorbonne Üniversitesi’nde “Siyasal İletişim” üzerine yapmıştır. Karşılaştırmalı seçim kampanyaları üzerine yazdığı doktora tezi jürinin oy birliği ile yüksek onur ödülü almıştır.

Türkiye’deki Seçim Kampanyaları ve Siyasi Partilerin Karşılaştırmalı Seçim Stratejileri üzerine yaptığı çalışma 2013 yılında A.N.R.T Yayınevi tarafından Fransa’da basılarak bu konuda Avrupa’da basılan ilk kitap oldu.Sosyo-ekonomik ve kültürel sınıf farklılıklarının algılama üzerindeki etkileri üzerine yazdığı 2. kitabı Editions Universitaires Européennes Yayınevi tarafından 2014 senesinde Fransa ülkesinde basılmıştır.

Türkiye’de yapılan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’in seçim kampanyasında siyasal iletişim direktörlüğünü yapmıştır ve seçim sonucunda CHP 1989 senesinden beri ilk defa bu ilçede yani Sarıyer’de seçimi kazanmıştır.

2011 yılından itibaren Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç’e siyasal iletişim danışmanlığı yapan Gülfem Saydan Sanver, 2014 yılındaki yerel seçimlerinde direktörlüğünü üstlendiği kampanya ile de Sarıyer’de %51’lik başarı yakaladı ve bu sonuç ile Sarıyer iki seçim arası en çok oy yükselten ilçelerden birisi oldu.

Gülfem Saydan Sanver 12 Kasım 2013 senesinde Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği (IAPC)’nin Yönetim Kurulu’na seçilerek derneğin en genç yönetim kurulu üyesi oldu.2015 senesinde Amerikan Siyasi Danışmanlar Derneği (Kısaltması: AAPC)’nin her yıl başarılı kampanyalara verdiği ve Siyasal İletişimin Oscar’ı kabul edilen Pollie Ödülü’nü kazanmıştır.

Siyasal iletişim konusunda yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip eden, Uluslararası Siyaset Psikolojisi Birliği (ISSP) ve Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği (EAPC) üyelikleri bulunan Sanver T24 gibi çeşitli haber sitelerine köşe yazıları yazmaktadır.

Editör: TE Bilisim