Kayseri yöresine özel Fırın ağzı tarifini henüz denemediyseniz, hiç zaman kaybetmeyin diyoruz. Zengin Anadolu mutfağının meşhur lezzetlerinden  Fırın ağzı tarifi, yöresel yemekler denemek isteyen okurlarımız için de on numara bir seçim. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen tariflerden Fırın ağzı yapılışına ve malzemelerine yazımızda yer veriyoruz. Sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel tarifimizle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Fırın Ağzı Tarifi (19 Ocak 2021 Salı)… Detaylar yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Fırın ağzı tarifi, malzemeleri

Bir gün sütte bekletilen, iki gün baharatlarla marine edilen zeytinyağında dinlendirilen kuzu etleri, ardından kuyruk yağı, domates, biber ve sarımsakla buluşup taş fırın sıcağında harmanlanarak lezzetin zirvesine ulaşıyor. İşte yöreye özel yöntemlerle pişirilen Kayseri Fırın Ağzı malzeme listesi!..

1 kilo kuzu pirzola

1 çay bardağı kadar zeytinyağı

1,5 çay kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı karabiber

10 adet yeşil biber

10 diş veya daha fazla da olabilir

3 adet domates

100 gram kuyruk yağı

Fırın ağzı nasıl yapılır?

Öncelikle pirzolaları fırın tepsisine güzelce dizin. Zeytinyağını hafifçe gezdirip tuz ve karabiberi serptikten sonra elinizle yavaş yavaş yedirin. Biberleri ve sarımsakları tepsiye yayın.

Dilerseniz sarımsakların en iç. kabuklarını soymadan da fırın yemeklerinizde kullanabilirsiniz. dış kabuklarını soyduktan ve uçtaki siyah parçacıkları kestikten sonra sonra yıkamanız yeterli olacaktır. Böylece daha lezzetli ve yumuşacık sarımsaklar elde edeceksiniz.

Domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra porsiyonlayın ve sıcak olarak tüketin, afiyet olsun!

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim