Bilindiği üzere T.C kimlik numarası ve şifreleriyle beraber öğrenciler, meb.gov.tr ve eokul.gov.tr adresleri üzerinden LGS tercih sonuçlarını öğrenebiliyor. Şimdi veliler ve öğrenciler gözlerini nakil başvurusu ve 2. tercih işlemlerine çevirdi. Fen, Anadolu ve Sosyal bilimler liseleri yüzde 100 kontenjana ulaşırken Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı LGS raporuna göre, Teknik Anadolu liseleri yüzde 98 ve Anadolu İmam Hatip liselerinde ise yüzde 99.8 doluluk oranı sağlandı. Peki, 2020 LGS 2. Tercih dönemi ne zaman açıklanacak? İşte Lise tercih sonuçları MEB ekranı!

2020 LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞTE LİSE TERCİH SONUÇLARI MEB

LGS tercih sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayın!

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Bu kapsamda 10-14 Ağustos’ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos’ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos’ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos’ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Editör: TE Bilisim