Elmalı kurabiye, pasta, turta tarifi, malzemeleri… Ağızda dağılan nefis elmalı kurabiye nasıl yapılır? En kolay anlatımıyla çay saatlerinin baştâcı elamlı kurabiye hazırlanışına yazımızın devamında yer veriyoruz. Hem malzeme listesi oldukça sade hem de pratik bir tatlı türü olan elmalı kurabiyeyi farklı şekillerde yapabilir, hamuru tepsiye yaymak suretiyle üzerine de bir kısmını ızgara şeklinde yerleştirerek elmalı turta olarak da hazırlayabilirsiniz. İşte en kolay anlatımıyla Elmalı kurabiye tarifi, malzemeleri… Ağızda dağılan nefis elmalı kurabiye, pasta, turta nasıl yapılır? Detaylar yazımızda.

Elmalı kurabiye, pasta, turta tarifi için gerekli malzemeler

3 adet orta boy elma 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz

Hamuru için;

150 g tereyağ (oda ısısında) Yarım su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 paket vanilya Yarım çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

Pudra şekeri

Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyemizin iç harcı için elmaları soyalım ve uygun bir tavanın içerisine rendeleyelim. Üzerine şeker ve tarçını ilave edelim, elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken elmalarımızın altını kapatalım ve içerisine iri şekilde çektirdiğimiz cevizi ekleyelip karıştıralım. Elmalarımızı ayrı bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.

Hamuru için uygun bir kabın içerisine teremyağı, pudra şekerini, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 3 beze halinde ayıralım ve bir tanesini alarak merdane ile açalım. Hamurunuzu açarken ara ara un serpiştirdiğiniz de daha kolay açacaksınız. Ne çok ince ne de çok kalın açtığımız hamurumuzu su bardağının ağız kısmı ile keselim.

Kestiğimiz hamurumuzun içerisine elmalı iç harcımızdan 1’er tatlı kaşığı koyalım ve iki kenar kısmını ortada birleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Biz bu ölçülerle 40 adet kurabiye elde ettik. Şekil verdiğimiz hamurlarımızı yağladığımız tepsimize alarak 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyelerimizin soğumasını bekleyelim ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim