Herkesin nefesini tutarak görücüye çıkmasını beklediği yerli otomobilin Gebze Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılacak. Dünyanın en iyileri seçilerek hazırlıkları yapılan yerli otomobilin özellikleri sır gibi saklanırken tasarımın ünlü İtalyan Pininfarina şirketi tarafından yapıldığı biliniyor. 1930’da kurulan şirketin Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi markalarda imzası var. Ancak İtalyan şirket en çok Ferrari ve Lamborghini tasarımlarıyla tanınıyor.

YERLİ OTOMOBİL YEPYENİ ÖZELLİKLERE SAHİP

Yakın zamanda Vietman da bu şirketi tercih etmişti. Vietnamlı otomotiv üreticisi VinFast, sedam ve SUV tasarımlarına sahip iki yeni araç için Pininfarina ile ek sıkışmıştı. Elektrikli yerli otomobilin sıra dışı bir takım özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Türkiye’nin kendi markasını inşa edeceği otomobilde navigasyon cihazı yerine gerçeklik ve görüntüleme teknolojisinin kullanılacak.

Evde şarj süresi 10 saat

Yüzde 100 elektrikli olacağı bilinen ilk modelin şarj dolum süreleri merak konusuydu. Ön gösterimi bu hafta yapılacak SUV araç, şarj dolum süresi konusunda da iddialı olacak. Evde normal bir prizde şarj dolum süresi 10 saat olurken, DC şarj ünitesinde ise bu süre yarım saate kadar inecek.

2022’DE ÜRETİM BANDINDA OLACAK

Bu teknoloji sayesinde navigasyon cihazı ihtiyacının fazlasıyla karşılanacağına dikkati çeken Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, bir açıklamasında “Otomobil içerisinde navigasyon cihazı ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Artırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisinin kullanılacağı bu sistem, şu anda çözüm olarak piyasada yok. İmalatı yetiştirebilirsek ilk SUV modelimiz çıktığında, yetiştiremezsek bir yıl sonrasına bu sistemi araçlarımızda kullanmayı hedefliyoruz. Hakikaten yıkıcı anlamda bir sonuç olacak” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarıyla 2022’de üretimine başlanacak otomobil, bugüne kadar alışılagelmiş üreticilerin dışında piyasaya çıkacak ilk elektrikli SUV araç unvanı alacak. İlk etapta C modeli üretilecek SUV aracın 2030 yılına kadar toplam 5 ayrı model ve 3 makyaj çalışmaları devam edecek. Marka ve isim üzerinde çalışmalar ise sürüyor.

5 ‘Babayiğit’le yola çıkıldı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş fikri mülkiyet haklarına Türkiye’nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell, Zorlu (%19) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (%5) bir araya gelmesiyle 25 Haziran 2018’de kuruldu.

Şirketin CEO’su Gürcan Karakaş 3 Eylül 2018’de göreve başladı. Proje kapsamında TOGG bünyesinde dünya çapında yetkinliği olan bir ekiple çalışılıyor. Son olarak geçen aylarda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, otomotiv endüstrisinin önde gelen isimlerinden olan, Sergio Rocha’yı COO (Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici) olarak bünyesine katmıştı. Rocha TOGG’da ürün planlama, program yönetimi, satın alma, tedarik zinciri, üretim mühendisliği ve üretim operasyonlarında liderlik ediyor.

TEST PİLOTU ERDOĞAN

Ülkemizin geleceğinde silinmez izler bırakması beklenen yerli otomobilin ön gösterimi Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleşecek. Tanıtım toplantısında Türkiye’nin otomobilini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan test sürüşünü Osmangazi Köprüsü üzerinde yapacak.

Yerli otomobilin en çok merak edilen tarafı olan fiyatı henüz belli değil. Ancak aracın pazara çıktığı dönemde mevcut küresel pazarlarda rekabet koşulları gözetilerek bir fiyat belirlenecek. Hali hazırda ödeme veyahut erken sipariş alınma imkânı bulunmuyor.

FİYATI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Üretim tarihi yaklaşırken netleşecek fotoğraf Türkiye’nin otomobilinin satış sürecinin de nasıl gerçekleşeceğini belirleyecek. Bu arada yerli otomobil üretimi için inşa edilecek olan akıllı fabrikanın Bursa’ya kadar uzanan Körfez bölgesi rotasında inşa edilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim