Tarihi filmler, tarihin içinde var olan hikayelerden esinlenerek, bizleri o dönemle ve atmosferle buluşturuyor. Bu türde filmler, etkileyici hikayeleri ile olduğu kadar o dönemin yansıtılması bakımından da sinemaseverlerin gözde film kategorilerinden biri olmaktadır.

Netflix üzerinden bu tarihi filmlere göz atabilir ve açacağınız tarihin tozlu sayfalarında kayıt olabilirsiniz. Hangi filmi izleyeceğinizi seçmenizde size yardımcı olacak en iyi Netflix tarihi filmler için hazırladığımız bu listeye göz atabilirsiniz.

İşte sizi tarihin tozlu sayfalarına götürecek Netflix’te de bulabileceğiniz en iyi tarihi filmler listesi:

1. Er Ryan’ı Kurtarmak

En iyi Netflix Tarihi Filmler listemize başyapıt olan Er Ryan’ı Kurtarmak ile başlıyoruz. Usta yönetmen Steven Spielberg imzası taşıyan bu kült film, 1998 yılında çekilmiş olmasına rağmen bunca zaman boyunca hala üzerine uzunca konuşulacak bir film niteliği taşımaktadır.

Tom Hanks, Matt Damon, Van Diesel ve Adam Goldberg gibi usta oyuncuların yer aldığı bu film sinema tarihindeki en etkileyici ve sinema eleştirmenlerine göre de Normandiya Çıkartması’nı en gerçekçi şekilde beyaz perdeye aktaran filmlerin başında gelir.

Er Ryan’ı Kurtarmak filmi, James Francis Ryan ismini bir askerin düşman hattında kalması üzerine John H. Miller isimli bir yüzbaşının ve onun emrindeki askerlerin er Ryan’ı bulmaya ve düşman hattından kurtarmaya çalışmasını konu almaktadır.

2. Dunkirk

Netflix Tarihi Filmler listemize Dunkirk ile devam ediyoruz. Christopher Nolan tarafından hikayeleştirilen ve sinema perdesine aktarılan bu film II. Dünya Savaşı’nda geçmektedir. 400.000 kişilik İngiliz ordusunun Fransa’nın, Dunkirk kıyısında sıkışıp kalması üzerine sağlayan deniz desteği ile birlikte bu İngiliz askerlerinin buradan tahliye edilmesini anlatılmaktadır.

Cillian Muphy, Tom Hardy ve Harry Styles gibi ünlü isimlerin yer aldığı, gerek oyunculukların kalitesi, gerek çekimler, gerekse ses kullanımı ele alındığında o döneme ve o olaya ait atmosferin had safhada hissedildiği ve gerilimin yoğun yaşandığı bu film mutlaka izlenmeli.

3. Enigma (The Imitation Game)

Benedict Cumberbatch ve Keira Knightley’in başrollerini paylaştığı bu filmde kendilerine eşlik eden diğer oyuncular ise Matthew Goode, Charles Dance ve Mark Strong gibi isimlerdir. Film Allen Turing isimli bir matematikçinin etrafında şekillenmektedir.

Bu matematikçinin II. Dünya Savaşı esnasında Naziler tarafından kullanılan bir kod olan Enigma kodunu çözme çabasını izlediğimiz bu filmde hem o savaş dönemini hem de hırslı ve oldukça zeki olan Allen Turing’in hayat hikayesini konu almaktadır. Enigma, Netflix tarihi filmler arasında en iyilerinden biridir.

4. Zodiac

Zodiac, David Fincher’ın yönetmenliğini yaptığı ve BBC tarafından hazırlanan “21. Yüzyılın En İyi Filmleri” arasında kendisine 12. sırada yer bulan 2007 ABD yapımı bir filmdir. Bu film, 1960’lı yıllarda ABD’de seri cinayetler işleyen Zodiac lakabında bir adamın hikayesini anlatmaktadır.

Jack Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo ve Brian Cox gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu ise Robert Graysmith tarafından yazılmıştır.

5. 12 Yıllık Esaret

Steve McQueen’i yönetmen koltuğunda gördüğümüz bu filmin konusu Solomon Northup adında siyahi bir adamın çevresinde şekillenmektedir. New York’ta özgür olarak doğan Solomon 1941 senesinde Washington DC.’de kaçırılır ve köle olarak satılır.

Solomon Northup’ın kel olarak geçirdiği 12 yıllık konu alan bu film kendisinin bir otobiyografisi sayılabilir. Zira film Northup tarafından aynı isimle kaleme alınan romandan uyarlamadır. Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Alfre Woodard ve Paul Dano gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmin ana karakterini ise Chiewetel Ejiofor canlandırmaktadır.

6. The Revenant

Leonardo DiCaprio’nun sergilediği şahane performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldığı bu film Hugh Glass’ın hayatının bir parçasını konu edinmektedir. Bir kürk avcısı olan Hugh Glass bir ekip ile birlikte araması esnasında bir ayının saldırısına uğrar ve ağır bir şekilde yara alır.

Ekibinden John Fitzgerald isimli bir yoldaşı, Hugh Glass’ı soyar ve oğlunu öldürür. Sonrasında da Hugh Glass’ı adeta ölüme terk eder. Hugh Glass ise intikamını almak için zor şartlarda hayatta kalma savaşı vermeye başlar. En iyi Netflix tarihi filmler arasında yer alan bu filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio’ya eşlik eden isimler ise Tom Hardy, Domhnall Gleeson ve Will Poulter olmaktadır.

Dikkat çekici konulara sahip dizilerin yer aldığı dizi önerileri sayfamızı ziyaret etmek ister misiniz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

En İyi Suç Filmleri Arasından Özenle Seçilmiş 7 TavsiyeKültür SanatHabere Git

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

En İyi Güney Kore Filmleri: Kaçırmamanız Gereken 7 FilmKültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim