Ramazan ayının ilk günlerinde sokağa çıkma yasaklarının başında Kızılay Esenler Şubesi’nin “Ekmek ihtiyacı olan vatandaşlarımız lütfen sepetlerinizi salın.” sloganıyla başlattığı uygulama Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın talimatıyla tüm illerde Kızılay şubeleri tarafından uygulanmaya başladı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz,  “Ekmek ihtiyacı olan vatandaşlarımız lütfen sepetlerinizi salın.” sloganıyla Kızılay Esenler Şubesi’nin başlattığı uygulamayı takdir ederek Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Kızılay Esenler Şubesi Başkanı Abdurrahman Bölük’ü öncüsü olduğu bu uygulamadan dolayı tebrik eden Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Yorulmaz, “Her şey bu cümlenizle başladı arkadaşlar. Çok uzun yıllar tekrarlanacak güzel, örnek bir hayra öncülük ettiniz. Bize de sadece duyurmak kaldı” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz

Sosyal meyde hesabından attığı tweet’le Kızılay Esenler Şubesi’ni öncülüğünden dolayı kutlayan Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz,  “Yüreğinize, emeğinize sağlık @abdurrahmanblk  başkanım. Gençleriyle, kadın kolları, tüm gönüllü ve bağışçılarıyla gayretiniz daim ve bereketli olsun. Tebrikler @EsenlerKKizilay, @kizilayesenler, @genckizilay34’e” ifadelerini kullandı.

KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ KAPI KAPI EKMEK DAĞITTI!

Kızılay gönüllüleri kapı kapı ekmek dağıttı!Esenler Kızılay Başkanı Abdurrahman Bölük, İdris Topdağ, Abdullah Aksu ve Yılmaz Kocakaya Esenler’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ekmek almak için yola çıktıklarında güzel bir jestle karşılaştı.

Koronavirüs salgını dolayısı ile 48 saatliğine uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağına İstanbul’da bulunan vatandaşlar gece saatlerinden itibaren uymaya başladı.

Esenler’de yasak dolayısı ile dışarı çıkamayan vatandaşların yardımına ise Kızılay gönüllüleri yetişti. Bir hayırsever tarafından ücretsiz olarak bağışlanan ekmekler, gönüllü çalışanlar tarafından vatandaşın kapısına kadar götürüldü.

Ekipler sokak sokak gezerek ekmekleri balkondan seslenen vatandaşların kimisinin kapısına bıraktı kimisinin ise sepetine koydu. Esenler Belediyesi’nin de destek verdiği ekmek dağıtımı gün boyunca devam etti.

Vatandaşlar ise hizmetten ötürü memnun kaldıklarını belirterek çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Çalışmalar kapsamında gün boyunca 10 bin ekmek dağıtıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim