Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCDD Samsun Garı’ndaki Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı Modernizasyonunun Tamamlanması Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Tren yolu ağında gelinen noktayı belirten Erdoğan “Hat kapasitesini 2 kat artırırken, tren trafiğini de çok daha güvenli hale getirdik.” dedi.

“KARADENİZ’E İLHAM OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Samsun’u güzelleştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Samsun’a 30 milyar lirayı aşan yatırım yaptık. 18 yıl öncesine göre çok farklı bir konuma taşıdık. 18 yıl öncesine göre geleceğine daha büyük bir umutla bakıyor. Samsun sadece çevre illere değil tüm Karadeniz bölgesine ilham kaynağı oluyor.

“MAKUS TALİHİ TERSİNE ÇEVİRDİK”

Samsun’u ülkemizin doğusu ile batısı arasında bir köprü haline getirmeye çalışıyoruz. Kara hava ve demir yolu ağının eksikliği toplumumuzun tüm kesimleri tarafından hissedilmiştir. Son 18 yılda özellikle ulaşımda hayata geçirdiğimiz projelerle bu makus talihi tersine çevirdik.

Havalimanı sayımız 26’dan 56’ya, havalimanlarımızın toplam yolcu kapasitesi 60 milyon kişiden 318 milyon kişiye ulaştı.

“DAHA GÜVENLİ HALE GELDİ”

Hat kapasitesini 2 kat artırırken, tren trafiğini de çok daha güvenli hale getirdik. Samsun-Sivas arasında seyahat süresi 5 saat 45 dakikaya düştü. Bu demir yolu hattı lojistik taşımacılığına yepyeni bir ivme kazandıracak. Gelen ve giden yüklerin çok hızlı taşınması sağlanacaktır. Bu yatırım Samsun’un bölgesel merkez konumunu güçlendirecek. Vatandaşlarımıza da birçok ekonomik ve ticari imkanlar sunacak. Bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilisim