Barcelona’dan Atletico Madrid’e ünlü kulüplerde profesyonel futbolculuk kariyerine başlayan yıldız oyuncular konuşulmaya devam ediyor. Gerçekleştirdikleri transferler, yıllık kazançları ve elde ettikleri başarılar futbol dünyasında iz bırakıyor. Dünyanın enleri arasında yer alan futbolcu listesini sizler için derledik. En çok kazanan futbolcular arasından seçerek Forbes listesine göre düzenlediğimiz oyuncuları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Dünyanın en çok kazanan futbolcuları şöyle:

1.

Lionel Messi – Barcelona

Lionel Messi

En çok kazanan futbolcular listesinde Lionel Messi ilk sırada yer alıyor. Peki, Messi ne kadar kazanıyor? İşte detaylar…

Toplam Kazanç: 126 milyon dolar

Maaş: 92 milyon dolar | Ciro: 34 milyon dolar

Lionel Andrés Messi Cuccittini, hala futbol hayatına devam eden en iyi oyuncular arasında gösteriliyor. Arjantinli futbolcu, Barcelona’da kariyerine devam ederek forvet ve ofansif orta sahada oynuyor. Messi, 21 yaşındayken FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülüne layık görülmüştür. 1987’de Rosario’da doğan futbolcunun kariyeri 8 yaşında kendi şehrinin futbol takımında başlamıştır. Kariyerinde 4 defa UEFA ve La Liga Şampiyonluğu yaşayan Messi, kariyerindeki başarısı ile “yeni Maradona” olarak adlandırılıyor.

2. Cristiano Ronaldo – Juventus

Cristiano Ronaldo

En çok kazanan futbolcular listesinde geldik ikinci sıraya. Listenin ikinci sırasında ise Cristiano Ronaldo yer alıyor. Peki, Ronaldo ne kadar kazanıyor? İşte detaylar…

Toplam Kazanç: 117 milyon dolar

Maaş: 70 milyon dolar | Ciro: 47 milyon dolar

Portekiz milli takımında kaptanlık görevi yapan Ronaldo, forvet olarak Juventus’ta oynamaya devam ediyor. 1985 yılında Madeira’da doğan futbolcu, ilk olarak 17 yaş altındaki Portekiz milli takımında ilgi çekmiştir. Profesyonel futbolcu olmadan önce Andorinha, CD Nacional ve Sporting CP’de yer almıştır. Son olarak Sporting CP’de Alcochete futbol okulunda eğitimler almıştır. Sporting Lizbon ile profesyonel futbolculuk kariyerine geçiş yapmıştır. 2003 yılından itibaren Manchester United ve Real Madrid’de forma giyen Ronaldo, en son 2018 yılında Juventus’a transfer olmuştur.

3.

Neymar –

Paris Saint-Germain (PSG)

Neymar

En çok kazanan futbolcular listesinde üçüncü sırada Neymar yer alıyor. PSG’nin en değerli futbolcusu Neymar ne kadar kazanıyor? İşte detaylar… 

Toplam Kazanç: 96 milyon dolar

Maaş: 78 milyon dolar | Cirolar: 18 milyon dolar

Neymar da Silva Santos Júnior, 1992 yılında Brezilya’da dünyaya gelmiştir. Forvette görev alan Neymar, günümüzde Paris Saint-Germain’de forma giyiyor. Henüz 11 yaşındayken futbolculuğa adım atan Neymar, Santos’ta deneyim kazanmıştır. 2009 yılında başlayan profesyonel futbolculuk yaşamında Yılın En Genç Futbolcusu ödülüne layık görülmüştür. İlk milli maç deneyimini ise Amerika Birleşik Devletleri ile yaşayarak oyunda gol atmayı başarmıştır. En son 2018 yılında PSG ile 5 senelik sözleşme imzalayan oyuncu, en çok kazanan futbolcular arasında yer alıyor.

4.

Kylian Mbappe – Paris Saint-Germain (PSG)

Kylian Mbappe

En çok kazanan futbolcular arasında dördüncü Kylian Mbappe. Listenin dördüncü sırasında yer alan Kylian Mbappe ne kadar kazanıyor? İşte detaylar…

Toplam Kazanç: 42 milyon dolar

Maaş: 28 milyon dolar | Cirolar: 14 milyon dolar

Mbappe, üst üste iki yıl boyunca en çok gol atan oyuncu (altın ayakkabı) ödülünde ikinci olarak seçildi. Kulübü aynı zamanda lig şampiyonu olarak tekrarlandı ve geçen sezonun şampiyonluğu, koronavirüs salgını nedeniyle oyun yarıda kesildikten sonra maç başına puan bazında ilan edildi. Avukatına göre, Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra Ligue 1’in 2020-21 sezonu açılışını karantinada geçirmek zorunda kaldı ancak asemptomatik kaldı.

5. Mohamed Salah – Liverpool

Mohamed Salah

Listenin 5. Sırasında yer alan Mohamed Salah Türkiye’de de oldukça sevilen bir futbolcudur. Peki, 2020 en çok kazanan futbolcular listesinde beşinci sırada yer alan Mohamed Salah ne kadar kazanıyor?

Toplam Kazanç: 37 milyon dolar

Maaş: 24 milyon dolar | Cirolar: 13 milyon dolar

Salah, Liverpool’daki son üç sezonun her birinde tüm müsabakalarda toplamda 20 gol attı ve takımının 2019-20 sezonu için şampiyonluğa ulaşmasına yardımcı oldu. 100’den fazla maçta yer alan herhangi bir lig oyuncusu arasında en yüksek galibiyet oranına sahiptir. Liverpool’un 2020-21 açılış maçında hat trick yaptı.

6. Paul Pogba – Manchester United

Paul Pogba

En çok kazanan futbolcular 2020 listesi içinde dikkatler Pual Pogba’nın üzerinde. Peki, listenin altıncı sırasında yer alan Paul Pogba ne kadar kazanıyor?

Toplam Kazanç: 34 milyon dolar

Maaş: 28 milyon dolar Ciro: 6 milyon dolar

Pogba’nın mevcut anlaşması önümüzdeki yaz sona eriyor, ancak Manchester United’ın bir yıl daha uzatma seçeneği var. Fransız oyun kurucu, Verdansk FC için imzaladığını sosyal medyada yayınlayarak Ağustos ayı başlarında hayranlarını korkuttu. Call of Duty: Warzone, Sezon 5’i tanıtmak için Activision’ın kurgusal bir kulüp ve dublör olduğu ortaya çıktı . 27 yaşındaki oyuncu, Messi ve Salah ile Pepsi’nin “Play Never Stop” kampanyasında da yer aldı.

7. Andres Iniesta – Vissel Kobe

Andres Iniesta

İşte futbolcu Andrés Iniesta hakkında maaş detayları:

Toplam Kazanç: 34 milyon euro

Maaş: 28 milyon euro Ciro: 6 milyon dolar

İşte futbolcu Andrés Iniesta hakkında maaş detayları:

Andrés Iniesta Luján, günümüzde Vissel Kobe’da forma giyiyor ve İspanyol milli takımında oynuyor. İlk defa 12 yaşında futbol ile karşılaşan oyuncu kendi şehrinin takımında oynamaya başlamıştır. Orta saha ofansif bölgede etkili olan Iniesta, Barcelona’da La Masia’da yetiştirilmiştir. 2002 yılında henüz 18 yaşındayken Barcelona adına forma giymiştir. 2009 yılında Iniesta ile 6 kupa kazanan Barselona, sezonun başarılı takımları arasına adını yazdırmıştır. En çok kazanan futbolcular arasında bulunan Iniesta son olarak J-League takımından ayrılarak Vissel Kobe’a transfer olmuştur.

8. Antoine Griezmann – Atletico Madrid

Antoine Griezmann

Griezmann, listenin yedinci sırasında yer alıyor. Dünyanın en çok kazanan futbolcuları arasında yer alan Antoine Griezmann ne kadar kazanıyor? İşte futbolcu hakkında maaş detayları…

Toplam Kazanç: 33 milyon dolar

Maaş: 28 milyon dolar Cirolar: 5 milyon dolar

Fransız milli takımının futbolcusu Antoine Griezmann, Atletico Madrid’de forma giyerken 2019’un Temmuz ayında Barcelona ile anlaşmıştır. Forvet olarak veya sol kanatta etkili olabilen oyuncu, 1991 yılında Macon’da dünyaya gelmiştir. UF Macon’da kariyere adım atan Griezmann, Real Sociedad kulübünün alt yapısında  4 sene deneyim kazanmıştır. 2018 yılındaki FIFA Dünya Kupası maçında şampiyonluk elde ederek 4 gol ve 2 asistle oyunu tamamlamıştır.

9. Gareth Bale – Real Madrid

Gareth Bale

Listenin 8. sırasında yer alan Gareth Bale ne kadar kazanıyor merak ediyor musunuz? İşte futbolcu hakkında maaş detayları…

Toplam Kazanç: 29 milyon dolar

Maaş: 23 milyon dolar Ciro: 6 milyon dolar

Gareth Bale, futbolculuk kariyerine İngiltere’nin Southhampton kentinde adım atmıştır. 1989 yılında Cardiff’te doğan Bale, Tottenham Hotspurs’da 6 yıl boyunca oynamıştır. Gadrid ve Real Madrid’de forma giymeye devam eden oyuncu forvet arkası ve kanatlarda görev alıyor. 2013’te Real Madrid’e transfer olan Bale, en pahalı futbolcu lakabını Ronaldo’dan almıştır. Real Madrid ile 6 senelik sözleşme imzalayan Bale, UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında başarı elde etmiştir.

10. Robert Lewandowski – Bayern Münih

Robert Lewandowski

En çok kazanan futbolcular listemizin sonunda 10. sırada yer alan Robert Lewandowski ne kadar kazanıyor? İşte futbolcu hakkında maaş detayları…

Toplam Kazanç: 28 milyon dolar

Maaş: 24 milyon dolar Ciro: 4 milyon dolar

En çok kazanan futbolcular listesinin sonuna geldik. Bu makalede yer alan tüm veriler Forbes kaynağından derlenmiştir. Aşağıdaki içerikleri de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İspanyol filmleri Listesi | En iyi 7 türde İspanyol filmiKültür SanatHabere Git

2020’de en çok oynanan online oyunlar içerisinden 7 öneri ?OyunHabere Git

En Çok Hasılat Yapan Türk Filmleri Arasından En İyi 8 Yapım ?Kültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim