Sinema tarihinde yer edinmeyi başarmış en iyi İspanyol filmleri için hazırladığımız bu listede moduna göre size en çok hitap eden filmi bulabilirsiniz. Sinema tarihinin öncülerini toplayıp sizler için mükemmel bir liste oluşturduk! Dünyanın enleri arasında yer alan İspanyol filmleri hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için derledik.

İşte sizlere keyifli zaman geçirtecek izlenesi en iyi 7 İspanyol filmi:

1. Gizli Oda (La cara oculta) – 2011

La cara oculta – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt1772250/

2011 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Andrés Baiz’in üstlendiği Gizli Oda (La cara oculta) filmi, başarılı bir gerilim ve gizem türünde film yapımıdır. IMDB puanı 7.4 olan filmin başrollerinde Quim Gutiérrez, María Soledad Rodríguez ve Martina García yer almaktadır.

Filmdeki kahramanlarımız olan Adrian ve Belen, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir eve taşınmışlardır ve bu evde bir panik odası bulunmaktadır. Eşinden şüphelenen Belen bu odaya girerek sonu belli olmayan bir yola gidecektir…

2. Bataklık (La isla mínima) – 2004

La isla mínima – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt3253930/

IMDB puanı 7.3 olan yapım 2014 yılında vizyona girmiştir. Yönetmenliğini Alberto Rodríguez’in üstlendiği Bataklık (La isla mínima) adlı filmin oyuncu kadrosunda Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo ve María Varod gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Film, 1980 yılında İspanya’nın kaotik döneminde, siyaseten birbirlerine zıt fikirlere sahip iki polis memurunun “Bataklık” adında bir bölgede yaşadıklarını anlatır. Ancak son gelişmeler ve çözülmesi gereken cinayetler bu iki polisin birbirlerine destek olmasını gerektirir.

3. Fırtına Anı (Durante la tormenta) – 2018

Durante la tormenta – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt6908274/

Geçtiğimiz senelerde vizyona giren Fırtına Anı (Durante la tormenta), bir Netflix filmidir. IMDB puanı 7.4 olan yapımın yönetmen koltuğunda Oriol Paulo oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise La Casa de Papel’in Profesör’ü Alvaro Morte ve Adriana Ugarte  gibi isimler rol almaktadır.

Filmde 25 yıl önceki bir fırtanın neden olduğu kaza yüzünden hayatını kaybeden Nico’nun karısının hikayesi işlenmektedir. Nico’nun evine taşınan Vera orada eski bir kaset bulacaktır ve ölümün detayları ortaya çıkacaktır.

4. Güneşli Pazartesiler (Los lunes al sol) – 2002

Los lunes al sol – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt0319769/

Bir komedi ve dram filmi olan Güneşli Pazartesiler (Los lunes al sol), 2002 yılında vizyona girmiş ve IMDB’den 7.6 puan almayı başarmıştır. En iyi İspanyol filmleri arasında yer alan filmin yönetmenliğini  Fernando León de Aranoa üstlenmiştir ve oyuncu kadrosunda Javier Bardem, Luis Tosar ve José Ángel Egido gibi isimler yer almaktadır.

Filmde İspanya’nın bir liman kentinde hayatını idame ettirmekte olan işsiz insanların dramatik hikayesi komik bir dille anlatılmaktadır.

5. Diğerleri (The Others) – 2001

The Others – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt0230600/

7.6 IMDB puanına sahip olan Diğerleri (The Others), 2001 yılında vizyona girmiş bir korku ve gerilim filmidir. Filmin yönetmenliğini Alejandro Amenábar üstlenmiştir ve oyuncu kadrosunda  Nicole Kidman, Christopher Eccleston ve Fionnula Flanagan gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Filmde kocasını kaybeden bir kadının çocuklarıyla birlikte eski ve karanlık bir malikanede yaşadığı paranormal olaylar anlatılmaktadır. Bir süre sonra evin etrafına çok kuvvetli bir sis çökecek ve ev halkının dış dünyayla iletişimi kesilecektir. Olaylar da zaten burada başlayacaktır…

6. Pamuk Prenses (Blancanieves) – 2012

Blancanieves IMdb: https://www.imdb.com/title/tt1854513/

İsmini ünlü masal kahramanı “Pamuk Prenses”den alan film IMDB’den 7.5 puan almıştır. Pablo Berger’in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Maribel Verdú, Emilio Gavira ve Daniel Giménez Cacho gibi isimler yer almaktadır.

Filmde üvey annesinin baskıları altında yaşamak zorunda kalan Carmen’in hikayesi anlatılmaktadır. Pamuk Prenses (Blancanieves) filminde, baskılardan ve eziyetten bunalan Carmen üvey annesinin yanından kaçacak ve 7 cüceyle tanışacaktır…

7. Pan’ın Labirenti (El laberinto del fauno) – 2006

El laberinto del fauno – IMdb: https://www.imdb.com/title/tt0457430/

Fantastik bir savaş filmi olan Pan’ın Labirenti (El laberinto del fauno) IMDB’den 8.2 puan almıştır ve 2006 yılında vizyona girmiştir. Filmin yönetmenliğini Guillermo del Toro üstlenmiştir ve oyuncu kadrosunda  Ivana Baquero, Ariadna Gil ve Sergi López gibi ünlü isimler yer almaktadır.

En iyi İspanyol filmleri listemizin son filmi olan Pan’ın Labirenti’nde etrafında eziyetin son bulmadığı küçük kız Ofelia’nın hayal dünyası konu edinmektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Size 9 Tavsiyemiz Var! İşte en iyi hayatta kalma filmleriKültür SanatHabere Git

En çok kazanan futbolcular 2020: Messi lider, Mbappe tırmanıyor⚽?SporHabere Git

En Çok Hasılat Yapan Türk Filmleri Arasından En İyi 8 Yapım ?Kültür SanatHabere Git

Editör: TE Bilisim