Amerika’da ve Avrupa’da yaşanan İslamofobi ve ırkçılık birçok uluslararası öğrencinin Türkiye’yi tercih etmesini sağladı. 45 ülkeden yaklaşık 850 öğrenciyse eğitim için Sivas’a geldi. Öğrenciler için Sivas’ın soğuğuna alışmak zor olsa da Sivas, lezzetleriyle ve tarihiyle hayran bıraktı. Covid-19 sürecinde evlerine gidemeyen öğrenciler, aile ve memleket hasretlerini ise Sivaslıların misafirperverlikleriyle dindiriyor.

SİVAS ÇOK GÜZEL AMA SOĞUK

Nepalli İnşaat Mühendisliği öğrencisi Samarra Sarmin, Sivas’ın soğuğuna alışmakta zorlandıklarını belirterek, “Türkiye’de 5. yılım. Geziyorum, gezilecek yerler çok fazla. Çok beğendim burayı. İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyorum. Nepalliyim. Sivas çok güzel ama biraz soğuk. Biz soğuğa alışkın değiliz ve biraz zorlandım ama güzel yine de. Soğuğa karşı montla çözüm alıyorum. Montum beni sıcak tutuyor” dedi.

“SİVAS KÖFTESİNE BAYILIYORUM”

Etiyopyalı İzzettin Muhammed, Covid-19 sürecinde memleketlerine gidemediklerini belirterek Sivas köftesini sevdiğini söyledi.

“2016 yılından beri Sivas’ta yaşıyorum. Sivas’ı seviyorum, Sivas köftesine bayılıyorum. Korona başlamadan önce memlekete her yazın gidiyorduk ama maalesef bu süreçten dolayı biletler baya yükseldi. Bazı dönemlerde de havalimanları kapandı. Şu an 2. senem gitmedim. Çok şükür Türkiye’yi seviyoruz, çok şükür buradaki insanlar da çok iyiler ve bizi seviyorlar. Misafirperverlikleri güzel, Sivas’ta bize çok iyi bakıyorlar”

“AİLEMİ 2 YILDIR GÖREMİYORUM”

Afganistanlı Türkçe Öğretmenliği öğrencisi Masuma Balkhi, ailesini 2 yıla yakın süredir görmediğini belirterek, “2 yıla yakın süredir Sivas’tayım. Burayı çok sevdim. Bu yıl ailemi göremedim. Bazı durumlardan dolayı gidemedim. Ailemi 2 yıldır göremedim fena özledim“ dedi.Sudanlı Maden Mühendisliği Doktora öğrencisi Ahmed Mübarek, ailesini çok özlediğini belirterek, “Doktora eğitimi için buraya geldim. Geçen yıl buraya Türkçe öğrenmek için geldim, bu yıl üniversiteye başladım. Pandemi olduğu için havaalanı kapandı, ne zaman açılacağını bilmiyorum. Ailemi çok özledim. Umarım, gelecek yaz gidebilirim” dedi.

Türkiye UNESCO’da ilk 5’te: Listeye 180 kültürel miras daha eklendi

Kültür Sanat

Habere Git

Editör: TE Bilisim