İbrahim Seçkin Talaş / Ankara / Özel Haber

Seçim döneminde birçok vaatte bulunarak göreve gelen ancak İstanbul için verdiği sözleri tutmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sokağa çıkma kısıtlamasında önemli altyapı sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. İSKİ, Bayrampaşa Manastır Caddesi’nde her yağışta taşkınlara yol açan altyapı sorununu kökünden çözüyor” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya

Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya, İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı projenin AK Parti döneminde gerçekleştirildiğini söyledi. Yalçın Sırakaya, İmamoğlu yönetiminin üzerine konduğu projeyi Diriliş Postası’na anlattı.

Çözdükleri bir şey yok

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kumbasar ise, Sözen döneminde yapılan yolun hatalı olduğunu, o dönemde yapılaşmanın yoğun olmadığını belirterek, “1200’lük kollektör yetebiliyordu ama yüzde 70’e göre hesaplanırdı şimdi yüzde 95’e çıktı” dedi. Projenin her yağışta yaşanan sorunlardan dolayı AK Partili belediye döneminde İSKİ tarafından geliştirildiğini ve yapımına başladığını belirten Kumbasar, İmamoğlu yönetiminin projenin üzerine konmasına üzüldüğünü söyledi. Kumbasar, “Pahalı bir yatırımdı. O kadar emek verildi, o kadar para harcandı o dönemde. Oradaki bağlantıyı gösterip biz çözdük diyorlar şimdi. Halbuki orada çözdükleri bir şey yok, kendi ifadelerinde de var tünele verdik diyorlar” dedi.

“SANKİ GEÇMİŞTE BİR ŞEY YAPILMADI”

İSKİ ile Merter’den gelen hat boyunca meydana gelen olumsuzlukları bertaraf etmek için 2 yıl boyunca, yaklaşık 150 milyonluk bir yatırım yapıldığının altını çizen AK Partili Sırakaya, bölgede yapılan bir inşaat çalışması sırasında kazık çakılınca deformasyonun gerçekleştiğini söyledi. Sırakaya, inşaat çalışması nedeniyle imalatın duran projenin tamamlandığını belirterek, “Bu yatırıma Manastır Caddesi’ne 8 metrelik bir bağlantı yaptı İmamoğlu. Sanki oraya 8 metrelik yatırımı yapınca 150 milyonluk yatırımı bizimkiler yapmadı. O kadar kilometre yeri kendi zamanında yaptı, bitirdi gibi ‘Manastır Caddesi’ndeki problemi çözdük’ diye bir algı üretmeye çalışıyor” diyerek İmamoğlu’nun üzerine konduğu projeyi ifşa etti.

Editör: TE Bilisim