Geniz ağrısına iyi gelen çözümler arasında bitkisel çözümler tercih edilmektedir. İlaç desteği doktor tavsiyesi haricinde yapılmamalıdır. Geniz ağrısı, geniz akıntısı ile ilişkili olabilmektedir. Peki, geniz ağrısı nasıl geçer? Geniz ağrısına iyi gelen uygulamaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Üst solunum yollarını yumuşatmak ve rahatlatmak için bulunulan ortamın sık sık havalandırılması, kişi sigara kullanıyorsa geniz ağrısı geçene kadar bir süre ara vermesi, yatılan yatak, yastık ve nevresimlerin tozlandıkça yenileriyle değiştirilmesi Buhar makinesi aracılığı ile havanın nemlendirilmesi ve buhar makinesine konacak çay ağacı yağı, lavanta yağı, limon yağı, bergamot yağı gibi aromatik yağlar mikropları öldüreceği için geniz ağrısı için iyi bir uygulamadır. Burnun ve genzin, burnu ve genzi tahriş etmeyecek seviyede az derişik tuzlu su ile temizlenmesi geniz ağrısına sebep olabilecek bakterilerin öldürülmesi için uygulanmalıdır.

Burnu düzenli aralıklarla mukustan arındırmak geniz ağrısını azaltacaktır. Sık sık zencefil çayı içilmesi ve mikrop öldürücü özelliğe sahip limonu da bu çaya ekleyerek tüketilmesi geniz akıntısını azaltmaktadır. Günlük içilen su miktarına özen göstermek (25 kilograma 1-1,5 Litre, örneğin ortalama 75 kiloysanız günde 3-4 litre su içmeniz gereklidir.) mukusun akışkanlığını arttıracağından geniz ağrısına ve geniz akıntısına iyi gelecektir. Süt ve süt ürünleri ile baharatlı yiyecekler mukus salgısını arttırdığından bu dönemde bu yiyecekler daha az tüketilmelidir.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Geniz ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Geniz ağrısı, geniz akıntısı rahatsızlığından doğabilecek bir sonuçtur. Geniz ağrısının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

Yutkunma isteğinde artma Yutkunurken genzin acıması Burun akıntısı Baş ağrısı Kulaklarda ağrı Boğazda gıcıklanma Burun içinde ve geniz yolunda kaşıntı

Geniz Ağrısı ve Akıntısının Başlıca Sebepleri Nelerdir?

Geniz ağrısı ve geniz akıntısının sebepleri birçok faktöre bağlı olmakla birlikte bu rahatsızlıkları önlemek için dikkat edilmesi gereken önemli sebepleri şu şekilde açıklayabiliriz:

Sigara kullanımı, sigara dumanına uzun süre maruz kalınması (pasif içicilik)

Burun kemiğinde eğrilik ya da geniz etine sahip olmak Sinüzit, astım-bronşit, alerji, soğuk algınlığı gibi hastalıkları geçiriyor olmak Hormonal düzensizliklerden dolayı meydana gelen geniz akıntılarını Geniz ağrısı için çözüm önerileri adı altında inceleyebiliriz.

Farenjit Nasıl Geçer?

Farenjit rahatsızlığı boğazın farenks isimli genze yakın yerinin bakterilerin ulaşması ve inflamasyon göstermesidir, geniz akıntısı ve geniz ağrısına sebep olabilmektedir. Farenjit, bakterinin sebebiyet verdiği bir hastalık olduğunda halk arasında bilinenin aksine bademcik ağrısından farklıdır. İlerlemesi halinde solunum yollarında daha uzun süreçli rahatsızlıklara sebep olabileceği için doktora gidilmesi ve bu önerilerden uygun olanların uygulanması önerilmektedir.

Bol bol su tüketmek, Çok sıcak ya da çok soğuk içecekler tüketmemek, tercih edilen bitki çaylarını ılık tüketmek, Özellikle adaçayı tüketmek (adaçayının bakteri öldürücü özelliği bulunmaktadır) ve adaçayını demledikten sonra soğutup gargara olarak kullanmak, Çorba tüketmek İstirahat etmek C vitamini içeren yeşil yapraklı sebzeleri ve taze meyveleri sık tüketmek

Sinüzit Nedir, Nasıl Geçer?

Sinüzit hayatı olumsuz etkileyen, baş, şakak, boyun ve geniz ağrısı, gibi ağrılara sebep olan solunum yolu hastalığıdır. Soğuk algınlığı, ateş, burun akıntıları ile kendini gösterebilmektedir. Sinüzitin olumsuz etkilerini azaltmak için evde yapılabilecekler şu şekilde sıralanabilir:

Yüz bölgesine sıcak havlu kompresi yapmak,

Sıcak su ile dolu bir kaba taze nane veya nane uçucu yağı ekleyerek solumak (Aynı işlem buhar makinesi ile de yapılabilmektedir.), Acılı çorbalar tüketmek, Ilık az derişik tuzlu su çözeltisini buruna uygulamak, Rüzgarlı havalardan korunmak ve ıslak saçları hemen kurutmak ağrıları azaltacak ve sinüziti kontrol altına almaya yarayacaktır.

Önerilen İçerikler:

Gaz sancısı nasıl geçer? Gaz ağrısına ne iyi gelir?Boyun ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Geniz ağrısı, grip ve benzer rahatsızlıkların zeminini hazırlayan gazlı içecekler, sigara ve alkol tüketimini lütfen en acil şekilde bırakınız.  Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle… Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Editör: TE Bilisim