Türkiye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak. Bayramdan bir önceki gün yani 28 Ekim Pazartesi günü de öğleden sonra (13.00’dan itibaren) tatil olacak. Bayramın hafta içine denk gelmesi nedeniyle de resmi kurumlarda çalışmaya ara verilecek. Pazartesi günü yani 28 Ekim’de okullar da öğleden sonra tatil olacak.

29 EKİM’DE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞIYOR MU?

Öte yandan bayram öncesi en çok merak edilen konulardan biri biri de Nüfus Müdürlüğü’nün açık olup olmayacağı. Bunun en önemli göstergesi de internet arama motorları arasında en çok yapılan aramalar arasında “8 Ekim’de Nüfus Müdürlüğü açık mı?”, “28 Ekim’de Nüfus Müdürlüğü açık mı?” gibi soruların başı çekmesi 28 Ekim’de bankalar, noterler ve Nüfus Müdürlüğü açık mı?

İşte 28 Ekim’de Nüfus Müdürlüğü ile ilgili merak edilen sorunun yanıtı: Kurumdan yapılan duyuruya göre 28 Ekim Pazartesi günü diğer resmi kurum ve kuruluşlar gibi Nüfus Müdürlüğü de öğleden sonra, 29 Ekim’de ise tam gün kapalı olacak. Nüfus Müdürlüğü’nde önemli işleri olan vatandaşların söz konusu duyuruyu dikkate alması gerekiyor.

28 Ekim Pazartesi idari tatil mi? Resmi kurumlar tatil olacak mı?

28 EKİM TATİL Mİ?

Resmi Gazete’de yapılan açıklamaya göre 1923 senesinde Cumhuriyetin ilan edilmesinden dolayı 29 Ekim tarihi Ulusal Bayram olarak kutlanır. Türkiye’nin hem içinde hem de dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılmaktadır. Bayram resmi olarak 28 Ekim günü saat 13.00’dan sonra başlar ve 29 Ekim günü de devam eder.

4 GÜN İZİN YAPMA FIRSATI

Özel sektörde çalışanlar hafta sonunu birleştirerek ve yıllık izinlerinden 1 gün kullanarak toplam 4 gün tatil yapma şansına sahip olabilecek. 30 Ekim Çarşamba günü çalışanlar işe dönerken, öğrenciler okullara dönecek.

28 Ekim Pazartesi EFT yapılır mı? 29 Ekim’de EFT olur mu, hesaba ne zaman geçer?

Noterler 28 Ekim Pazartesi açık mı? 29 Ekim’de noter çalışıyor mu?

28 Ekim Pazartesi hastaneler açık mı? 29 Ekim’de hastaneler çalışma saatleri

Editör: TE Bilisim