F. KÜBRA MİNNET / ÖZEL HABER

Dünya e- Basın Konseyi (DEBK) Genel Başkanı Hasan Taşkın, ilki Konya’da düzenlenen çalıştay kapsamında yaptığı konuşmada, “Sosyal medyada özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama bilinçli özgürlük istiyoruz. Bilinçli özgürlüğün adresi DEBK’dir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında Konya Tanıtma Vakfı ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile birlikte 1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen DEBK Konya programına ev sahipliği yaptı. Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat,Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Konya Milletvekilleri Muhammet Uğur Kaleli, Dr. HüsnüyeErdoğan, Prof.Dr. Mehmet Babaoğlu ve KOTEV Başkanı Ercan Uslu da katıldı.

Konya’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programda sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı.

Program kapsamında konuşmasını gerçekleştiren DEBK Genel Başkanı Taşkın konuşmasına, çalıştayın yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak başladı. Taşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medyada özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama bilinçli özgürlük istiyoruz. Bilinçli özgürlüğün adresi DEBK’dir. DEBK olarak sosyal medya platformunun dünyadaki tek sivil toplum örgütüyüz. Türkiye birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olmayı başarmıştır. Bugün ABD, İngiltere, Belçika ve Kosova’da bulunan temsilciliklerimiz, yarın dünyanın birçok ülkesinde sosyal medyada bilinçli özgürlüğün adresi haline geleceğinden şüphe duymuyorum. Çabamız ve mücadelemiz, ülkemiz gençliğinin sosyal medya kullanımında veya algı operasyonlarına karşı daha çok bilinçli hale gelmesi, doğruyu yanlıştan daha kolay ayırt etmesi, milletimizin huzurlu yarınlarına katkı sunmaktır.”

“Sosyal medyanın da bir ahlakı olmalıdır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal medyayı ve elektronik basını kullanan herkesin kendisini basın sektöründe bulduğuna değinerek, bu tür faaliyetlerin Türkiye’de altyapısının hazırlaması, kurumsallaşması, etik kurullarının oluşması ve doğru bir mecrada ilerlemesini sağlamak gerektiğine işaret etti. Başkan Akyürek, Dünya E-Basın Konseyi kurucuları ve emek verenleri tebrik ederek, “Her şeyin bir ahlakı olmalıdır. Sosyal medya alanında da bunun mutlaka yerleştirilmesi gerekiyor. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimiz tüm dillerde Türkiye aleyhinde algılarla savaştılar. Türkiye artık sosyal medyanın ve sosyal medyada kendini anlatabilmenin önemini kavradı. Türkiye merkezli E-Basın Konseyi, dünyaya öncülük açısından önemli. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal medyanın önemine değinen Vali Yakup Canbolat ise şunları söyledi:

“Kaçınılmaz olarak gelişen bir e-basın ve sosyal medya var. Ülkemizde kötü amaçlı ve algı amaçlı kullanımı çok fazla. Bu alanda ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Biz doğru haberi doğru şartlarda yakalamalıyız. Gezi olaylarında da 15 Temmuz’da da birileri sosyal medya üzerinde bir algı yönetti ve sokağı tahrik etti. Ülkeye zarar verdi. Bu alanı devlet ve millet lehine kullanmak gerekiyor.” 

Programın sonunda DEBK Genel Başkanı Taşkın, Vali Yakup Canbolat’a, İl Temsilcisi Sami Gediz de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ev sahipliği için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekilleri Muhammet Uğur Kaleli, Dr. Hüsniye Erdoğan, Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu katıldı.

Editör: TE Bilisim