Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Süleyman Sırrı Kılıç

Samsun türkiye’nin önde gelen sağlık merkezlerinden birisi!

Göreve başlayalı iki ayı henüz dolan Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Süleyman Sırrı Kılıç’ı makamında ziyaret ederek Samsun’un sağlık durumunu konuştuk.

Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Süleyman Sırrı Kılıç Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin Samsun’da bütün yataklı sağlık kuruluşları ve diş sağlığı merkezleri Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olarak hizmet verdiğini belirterek, 

“Genel Sekreterliğimiz bünyesinde 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 17 Devlet Hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve 2 Ağız Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 21 Sağlık Tesisi bulunmaktadır. Bu kurumların tüm idari ve mali yönetimi Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.

Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kurumlarında toplam 2 Bin 623 hasta yatağı, 2 Yüz 53 yoğun bakım yatağı ve 168 de Diş Ünitesi bulunduğunu da belirten Kılıç, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak birliğinize bağlı 21 Sağlık Tesisinde 2015 yılında yaklaşık 6 milyon ayaktan, 1,9 milyon acil ve 140 bin yatan hastaya hizmet verdiklerinin de altını çizdi.

Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, yoğun hasta başvurularına rağmen Samsun, sağlık alanında yapılan yatırımlar ve planlamalar sayesinde Türkiye’nin Sağlıkta önde gelen illerinden biri haline geldiğini belirterek hedeflerinin Samsun’un çevre ülkelerden hasta kabulünü sağlayabilecek alt yapısıyla bölgenin bir sağlık merkezi haline gelebilmesi olduğunu kaydetti.

SAMSUN’UN İLÇELERİNDE DENGELİ HASTANE DAĞILIMI VAR

Samsun ve ilçelerinde genel olarak oturmuş, sistematiği yerleşmiş bir sağlık hizmetinin sunulduğunu da sözlerine ekleyen Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Süleyman Sırrı Kılıç şöyle devam etti;

“Samsun’da sağlık hizmeti tüm ilimize dengeli olarak yayılmış ve ulaşılabilir durumdadır. İl merkezimizdeki hastanelerimizde genel anlamda ne uzman hekim, ne yardımcı sağlık çalışanı anlamında bir sıkıntı bulunmuyor. Sadece yan dal uzmanlarımızda birkaç takviyeye ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. Ancak ilçelerimizde uzman hekim anlamında eksikliklerimiz var. Bunlarla ilgili gerekli incelemelerimizi de tamamladık. Özellikle Terme ve Vezirköprü Hastanelerimizdeki uzman hekim eksikliğini çözmek öncelikli hedefimiz. Bu konuyla ilgili dosyamızı ve taleplerimizi Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörümüzle de paylaştık, hazırladığımız dosyayı önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanımıza da sunacağız.  Hizmet sunumu noktasında yaptığımız değerlendirmeler sonucunda da Yoğun Bakım yataklarımızla ilgili bir çalışma yapmamız gerektiği yönünde bir sonuç çıktı. Bu nedenle özellikle Yeni doğan ve Çocuk Yoğun Bakımlarımızın sayısını artırmak üzere bir çalışma sürecine girdik. Bu sayıyı yeterli düzeyde artırdığımızda bu alan da daha iyi hizmet vermiş olacağız diye düşünüyorum”

HEDEF SAMSUN’UN SAĞLIK KAPASİTESİNİN ARTTILIMASI

Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Süleyman Sırrı Kılıç, önümüzdeki yıllarda öncelikli hedefleri olarak, “Tüm sağlık çalışanlarımızla, hastalarımızla, hasta yakınlarımızla, yöneticilerimizle omuz omuza vermek, onları dinlemek, bu güçlü altyapıya sahip sağlık sistemimizi eski enerjik ve dinamik günlerine yeniden taşımak. Bu amaçla öncelikle hemen hastane ziyaretlerimizi sıklaştırdık, her hafta büyüklüğüne göre 3 ya da 4 hastanemizi ziyaret ederek, hastane yöneticilerimizden bilgiler alıyoruz, hastalarımızı ziyaret ediyoruz, hastanelerimizde yapılması gereken çalışmaların tespitlerini yerinde yapıyoruz. Genel sekreterliğimiz bünyesinde bulunan bir değerlendirme ekibimiz de sürekli sahayı dolaşarak, hastanelerimizin anlık değerlendirmesini yaparak bize sunuyor.  Sağlık alanında önceliğimiz yoğun bakım, özellikle de çocuk ve yeni doğan yoğun bakım yatak sayımızı artırmak. Bu hem ilimizin hem de bölgemizin önemli bir sorunu çözme yolunda önemli bir adım olacak. Ayrıca ilimize bir İnme Merkezi kazandırmak istiyoruz. Bunun dışında Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ve Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi de ilimize kazandırmayı planladığımız tıbbi cihazlar arasında. Bunların dışında Acil servis işleyişlerine de büyük önem vereceğiz. Buradaki işleyişin bakanlığımızın bizden istediği standartlarda sürdüğünün yakından takipçisi olup, olası sorunlarda süratle müdahale edecek bir yapıyı oluşturacağız” diyerek Samsunlulara yapılacak hizmetler ile ilgili olarak da bilgi verdi.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

Editör: TE Bilisim