Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından bir grup öğrenci farklı faaliyetler düzenleyerek depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu gizli kahramanlar her şeyi bir yana bırakarak mağdur olan çocuklarla ilginmeye çalıştılar.

Konu ile ilgili doğru düzgün ilgilenmediğini vurgulayan Erhan İdiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ana akım medyasını gündemin kirliliğinden kimse görmedi ama Elazığ’da bir grup öğrenci, çadırda yaşayan depremzede çocuklar için sinema kurdu. Yetmedi her gün evde kek, pasta yapıp getirdiler. Kimse onlardan bahsetmedi, hiçbir TV’de onları görmediniz. Fakat depremin ilk gecesinden itibaren çadır çadır gezdiler. Hele bir köyde ölü kazla uyuma hikâyeleri var ki ? En son gördüğümde “Eve gidemediğimiz için ailemizle aramız açıldı” demişlerdi. Ana akım medya onları görmese de siz buradan görün diye paylaştım. Kendilerinin böyle bir talebi yok ama marifet iltifata tabidir. Burada sürekli kötülükleri yaymaktansa böyle güzellikleri yayma taraftarıyım.”

‘Amatörcell’ afetlerde hayat kurtaracak

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi, GSM sinyalinin olmadığı durumlarda cep telefonunun bazı fonksiyonlarının telsiz aracılığıyla kullanılmasını sağlayacak “amatörcell” sistemihazırladı. Sistem, afet durumlarında iletişimi kolaylaştıracak.

Doğal afetlerde yaşanan iletişim sorununa çözüm arayan TRAC İzmir Şubesi üyeleri, GSM sinyalinin olmadığı durumlarda cep telefonunun bazı fonksiyonlarının telsiz aracılığıyla kullanılması amacıyla bir çalışma yaptı.

Editör: TE Bilisim