Koronavirüs pandemisi nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetleri uzun süre uzak eğitim modeliyle devam etmişti. Dün toplanan Bilim Kurulu sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların açılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’na tavsiyelerde bulundu. Süreçle alakalı detayları merak eden vatandaşlar ise okulların açılış tarihiyle alakalı detayları araştırıyor. Peki, Kolejler ne zaman açılacak? 2020-2021 Kolejlerin açılış tarihi ne zaman? Detaylar haberimizde…

KOLEJLER NE ZAMAN AÇILACAK? 2020-2021 KOLEJLERİN AÇILIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yaptıkları görüşmeler neticesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacakları ile ilgili kararları olgunlaştırdıklarını kaydeden Bakan Selçuk, aldıkları kararları şu ifadeleri kullanarak açıkladı:

Özel okullar ne zaman açılacak? MEB 2020 – 2021 özel okullar açılış tarihi! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıkladı…

“Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar, 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerini başlayabilecek.”

“HAZIRLANAN ELDEN DESTEK MATERYALLERİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yüz yüze eğitim alamayan öğrencilerin eğitimlerine uzaktan eğitim araçları ile devam edeceğini bildiren Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitim araçları, kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA TV kanalları, kendi öğretmenleri ile yaptıkları canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA İnternetin içeriğindeki bir takım konulardan da oluşuyor. Ayrıca hazırlanan elden destek materyalleri ile de öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim