Eski CHP vekili Barış Yarkadaş, CHP’nin İstanbul teşkilatında art arda ortaya çıkan taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalmayarak iddiaları dile getirmiş ve tepki göstermişti.

TACİZLERİ FŞA ETTİ SUÇLU OLDU

Tecavüz olaylarını tek tek ortaya çıkarmasının ardından kendisini şov yapmakla eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu, taciz vakalarını gizlemekle suçlamıştı.

Yarkadaş, kendisine yönelik eleştirilerin devam etmesi üzerine de tv100 kanalında konuk olduğu yayında, “CHP’deki yavşaklığı ortaya çıkardım” diyerek kendisini taciz olaylarını ifşa etmekle suçlayanlara tepki göstermişti.

KAFTANCIOĞLU MU BASKI YAPTI?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Halk TV yönetimine Barış Yarkadaş’ın ekrana çıkarılmaması için baskı yaptığı kamuoyunda tartışılırken, Halk TV yönetiminin aldığı kararla, Yarkadaş’ın her salı katıldığı ‘Şimdiki Zaman’ adındaki program yayından kaldırıldı.

HALK TV YARKADAŞ’I KOVDU

Sosyal medya hesabından Halk TV ile yollarını ayırdığını duyuran Yarkadaş, “Yaklaşık 10 yıldır programlarına konuk olduğum HALK TV ile yollarımız 4. kez ayrıldı. Salı geceleri katıldığım reyting şampiyonu Şimdiki Zaman yayından kaldırıldı. HALK TV yönetimine ve programa katkı sunan tüm emekçilere bugüne kadar gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederim” dedi.

YARKADAŞ CEZALANDIRILDI

Halk TV’nin aldığı kararın gerekçesini de açıklayan Yarkadaş, “Halk TV, programı kaldırma gerekçesi olarak, farklı tv kanallarına çıkmamızın diğer günlerde kanalın reytinglerini düşürmesi olarak gösterdi” ifadesini kullandı.

CHP’nin yayın organı Halk TV’nin, programı bitirmesindeki ana nedenin, CHP İstanbul il teşkilatındaki taciz ve tecavüzlere karşı sesini en hızlı yükselten ve olayların perde arkasını ifşa eden Barış Yarkadaş’ı cezalandırmak olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim