Neden mi liposuction? Diyetiniz ne kadar katı olursa olsun veya egzersiz programınızı en disiplinli hocanızla planlayın! Yine de yok edemediğiniz ve edemeyeceğiniz yağ birikintileriniz olabilir. Neyse ki liposuction, inatçı yağ fazlalıklarından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Hayallerini gerçekleştirmeye çok yakın hissettiğini belirten fakat son adımın ne olduğunu bulamayan kişiler fazla yağları tarafından engellenen bireyler olabiliyor. Bunun farkına vardıklarında liposuction’ı harika bir seçenek ve hayallerine ulaşmak için son adım olarak görüyorlar. Tedavi en iyi karın bölgesindeki inatçı yağların giderilmesiyle bilinse de, liposuction farklı pek çok alanda da uygulanabilen ameliyatlar arasındadır. Dahası, tedavinin çok yönlülüğü, hastaların boyundan ayaklara kadar vücudun hemen hemen her bölümünü yeniden şekillendirmesini mümkün kılar.

LİPOSUCTİON BANA UYGUN MU?

Kilo vermek veya şekillenmek için çalıştınız, diyet yaptınız ve egzersiz yaptınız, ancak bu inatçı yağlar kaybolmadı kaybolmayacak . Ne kadar sıkı egzersiz yaparsanız yapın, sonuçları kollarınızın üst kısmında veya kalçalarınızda göremezsiniz. Belki annenizin kalçasını veya babanızın gıdısını genetik miras olarak almışsınızdır. İşte bu yüzden liposuction tam size göre!

Liposuction için en iyi aday, tıbbi koşullarda kontrol edilmiş ve sağlıklı olmalıdır. Sabit veya azalan bir kiloda olmalıdır. Liposuction’ın hızlı bir düzeltme prosedürü olmadığına dikkat etmek önemlidir; ancak sorunlu bölgeleri hedef almak isteyen kişiler için tasarlanmıştır.

LİPOSUCTİON SONRASI İYİLEŞME NASIL OLUYOR?

Liposuction , bağımsız olarak veya diğer ameliyatlarla birlikte yapılabilen daha özelleştirilebilir kozmetik cerrahi prosedürlerden biridir. Bu nedenle iyileşme süreci bir hastadan diğerine farklılık gösterecektir. İlk konsültasyon sırasında neler yapıldığını Op Dr. Leyla Arvas anlatıyor ; iyileşme ve gerekli önlemler hakkında her şeyi ilk muayeneniz sırasında doktorunuza sorabilirsiniz.

Dr. Leyla Arvas, hastalarını iyileşme ve kesileri dahil olmak üzere liposuction’ın tüm yönleri hakkında bilgi, doktorunuz tarafından size ayrıntılı verilmesi gerektiğini belirtiyor. İlk hedef, hastanın iyi düşünerek bir karar vermesine yardımcı olmaktır. Morluk ve şişliği azaltmak için hasta minimum ilk 4 hafta bandaj ve elastik destek korsesi giymek zorunda kalabilir. Özellikle liposuction bölgesi geniş ise ilk hafta morluk ve şişlik belirginleşecektir. Morarma ilk haftadan sonra hızla azalır, ancak şişlik birkaç hafta ve ay içinde kademeli olarak azalır. Hasta ilk hafta bol bol dinlenmeli, yeterince su içmeli ve daha hızlı iyileşme için yağsız proteinler açısından zengin bir diyet almalıdır.

Kan akışını artırmak için ikinci günden itibaren evde hafif yürüyüşler yapılması önerilir. Kesi bölgelerindeki ilk uyuşukluk kendi kendine yavaş yavaş kaybolacaktır. Çoğu hasta, yaklaşık bir hafta ila 10 gün içinde normal rutinlerine dönebilecek veya işe dönebilecektir. Liposuction sonrası kesi bölgelerindeki şişlikler yaklaşık üç ay içerisinde tamamen ortadan kalkacaktır. Ameliyattan hemen sonra ince düzelmeler fark edilir ancak şişlik tamamen ortadan kalktığı zaman liposuction’ın tam sonuçları görülecektir.

Editör: TE Bilisim