Asgari ücret zammıyla ilgi süreç hızla devam ediyor. Asgari ücret talebini belirten sendikalar 2020 yılında asgari ücretin 2 bin 578 lira olması gerektiğini açıkladılar. Peki Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret son durum nedir? İşte asgari ücret hakkında son dakika gelişmeleri…

SENDİKALAR ASGARİ ÜCRET ZAM TALEBİNİ AÇIKLADI! 

7 milyon asgari ücretlinin cevabını merakla beklediği soru için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları hızla devam ediyor. Asgari ücret karar toplantısı öncesi işçi sendikalarından açıklama geldi. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bu 2020 için geçerli olacağı için bunun üstünde bir rakamı değerlendirmeye alacağımızı bunun altında bir rakamı değerlendirmeye almayacağımızı ifade ediyoruz. Onun altında bir karara katılmayacağımızı ortak olarak ifade ediyoruz. Şu ana kadar bize bir rakam teklif etmedi” dedi.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

Asgari ücret şuanda 2 bin 20 lira olarak uygulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4’üncü ve son toplantısını Aralık ayının son haftası yapacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda asgari ücrete yapılacak zam oranı netleştirilecek.

TÜİK RAKAMLARI AÇIKLAMIŞTI

TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira olarak açıklamıştı. Türk-İş ise yaşam maliyeti olan 2 bin 578 liranın altında bir rakama imza atmayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim