Türkiye’nin dört bir yanında İçişleri Bakanlığı’nın izin verdiği şekilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Ancak her yıl olduğu gibi ortalığı karıştırmak için 1 Mayıs’ı iple çeken gruplar, DİSK öncülüğünde Taksim’de izinsiz yürüyüşe kalkıştı.

SALGINI HİÇE SAYDILAR

Bütün dünyayı altüst eden Kovid-19 pandemisine karşı İçişleri Bakanlığı tarafından alınan sokağa çıkma yasağı kararını ve 1 Mayıs etkinlikleri düzenini görmezlikten gelerek başına buyruk hareket eden gruplar hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını tehlikeye attı.

GÖREVLİLERE SALDIRI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı “’Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş, gerek ilgili konfederasyon gerekse mensupları için de provokasyona açık bir ortam oluşturulmuş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır.” dedi.

Bütün Türkiye’de 1 Mayıs etkinlikleri düzenlenen etkinliklerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığına dikkati çeken Çataklı “Ancak 1 Mayıs öncesi Bakanlığımız tarafından Konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüşülmüş olmasına rağmen halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır” sözleriyle provokasyona dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim