1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’ın duruşması, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentindeki mahkemede görüldü. Siyaonist İsrail mahkemesi, skandal bir karara imza atarak Salah’ı 28 ay hapis cezasına çarptırdı. Destekçileri, Salah’a duruşma öncesi destek verdi.

SALAH’I  YALNIZ BIRAKMADILAR

İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan mahkemede yapılan duruşmada, Salah yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında “terör örgütüne destek” iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapse mahkum edildi.

Daha önceki 11 aylık tutukluluk süreci göz önünde bulundurulacak olan Şeyh Salah, 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirecek.

Şeyh Salah’ın hazır bulunduğu duruşmaya İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılırken, yüzlerce Filistinli de mahkeme önünde Salah’a destek gösterisi düzenledi.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

İsrail güçlerinin yakın merceğinde bulunan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah, 9 aylık tutukluluğunun ardından 17 Ocak 2016’da aralarında Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya girme ve seyahat yasağı da olmak üzere birtakım kısıtlamalarla serbest bırakılmıştı.

Şeyh Salah, İsrail polisinin 15 Ağustos 2017’de Ummul Fahm’daki evine düzenlediği baskınla yeniden gözaltına alınmıştı.

İsrail polisi, Salah’ın “kışkırtıcılık yaptığı ve yasa dışı bir derneğin faaliyetlerini desteklediği” iddiasıyla gözaltına alındığını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim