Yarıyıl tatili ve milyonlarca öğrenci için karne heyecanının yaklaştığı bugünlerde öğrenciler yoğun bir şekilde E Okul sistemine giriş yapmaya çalışıyor. Velilerin de çocuklarının eğitim bilgilerine kolayca ulaşabildiği bir sistem olan E Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde (VBS) çocukların devamsızlık bilgisi, ders notları gibi detaylar yer alıyor. 2019-2020 eğitim öğretim sezonu yaklaşırken e-Okul VBS en yoğun ziyaret edilen sayfalar arasında yer alıyor. Peki, E Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ‘VBS’den sınav sonuçları ve not görüntüleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul sisteminin de bulunduğu tüm elektronik hizmetlere, artık MEBBİS adresinden erişim sağlanacak. e-Okul devamsızlık ve not bilgilerini sorgulamak isteyen öğrenciler ve veliler MEBBİS e-Okul öğrenci girişinin yeni sistemini araştırıyor. Platforma giriş için e-Devlet şifreleri de kullanılabilecek.

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

ÖĞRENCİLERİN KAÇ GÜN DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

Editör: TE Bilisim