Çanakkale‘nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 97 düzensiz göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ege Denizi’nde yasa dışı geçişleri önleme faaliyetlerini sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Sivrice Burnu ile Kadırga Burnu açıklarında bir grubun lastik botlarla denize açıldığını tespit etti.

Bölgeye hareket eden “TCSG-6” ve “TCSG-905” bot komutanlıklarınca düzenlenen operasyonda, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan uyruklu 97 düzensiz göçmen yakalandı.

Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına götürülen göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 97 düzensiz göçmen yakalandı.

34’Ü SOMALİ UYRUKLU 

Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Tekağaç Burnu açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botu durdurdu.

Ekipler, bottaki aralarında çocukların da bulunduğu 34 Somali ve 2 Afganistan uyrukluyu karaya çıkardı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Aydın’ın Didim ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına geçmek isteyen 36 düzensiz göçmen yakalandı.

DENİZLİ’DE YAKALANAN GÖÇMEN SAYISI 65’İ BULDU

Denizli’nin iki ilçesinde yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptıkları belirlenen 65 düzensiz göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde 5 noktada uygulama yaptı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda 160 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolleri yapıldı.

Ekiplere kimlik gösteremeyen ve ülkeye yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 6’sı Suriye, 48’i Afganistan, 3’ü Özbekistan ve 8’i İran uyruklu 65 düzensiz göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenler işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğünce kent merkezinde yabancı uyruklu kişilere yönelik yapılan huzur ve güven uygulamasında kimlik gösteremeyen 65 kişi gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim