AÖL Açık Lise sınavı bugün yok mu, kimlere var? 26 Aralık Açık Lise sınavı yurtdışında yaşayanlar için mi? Koronavirüsle mücadele kapsamında eğitim ve öğretim uzaktan eğitim modeline geçiş yapmıştı. Sınavlarında ertelendiği duyuruları ardından örgün ve uzaktan eğitim gören öğrenciler sınavların ne zaman olduğunu merakla bekliyor. Dün Bakan Ziya Selçuk’un açıklama yapması üzerine AÖL sınavının bugün yok mu sorusunu kafaları karıştırdı. Peki, AÖL Açık Lise sınavı bugün yok mu, kimlere var? 26 Aralık Açık Lise sınavı yurtdışında yaşayanlar için mi? İşte tüm detaylar…

AÖL AÇIK LİSE SINAVI BUGÜN YOK MU, KİMLERE VAR?

Öğrenciler şifre ve öğrenci numaraları ile sisteme girecekler ve öğrenci genel bilgileri alanında yer alan online sınav butonundan belirtilen tarih ve saatler içinde sınav olacaklardır.

Oturum tarih ve saatleri (sınavlar Türkiye saatine göre yapılacaktır)

26 ARALIK 2020 09.30-13.30 26 ARALIK 2020 14.00-18.00 27 ARALIK 2020 09.30-13.30

Öğrencilere her oturum için 4 saat süre verilecektir.

26 ARALIK AÇIK LİSE SINAVI YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN Mİ?

Online Sınavlara; Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi, Açık Öğretim Ortaokuluna

Kayıtlı ve yurt dışında ikamet eden öğrencilerden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce uygun görülenler katılabilir.

Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler Online Sınavlara katılamazlar, katılmış olduğu tespit edilenlerin Online Sınavlardan aldığı sonuçlar iptal edilir.

ONLİNE SINAVLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokuluna kayıtlı olan öğrenciler ilgili okul müdürlüklerine müracaat ederek Online Sınavlara başvuru yapabilirler.

ONLİNE SINAVLARA NEREDEN GİRİŞ YAPILIR?

Öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sisteminden, T.C. Kimlik numaraları/Öğrenci numaraları ve kişisel şifreleri ile giriş yaparak Online Sınavlara katılabilirler.

Bilgi Yönetim Sistemi Giriş Adresleri

Açık Öğretim Orta Okulu

Açık Öğretim Lisesi – Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi – Mesleki Açık Öğretim Lisesi

Editör: TE Bilisim