Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zengin vatandaşların yoksullara yardım etmesi için IBAN hesabı vererek “elini taşın atlına sok” çağrısı yaptı. Zenginden fakire destek çağrısı, Türkiye’de solcu olduğunu savunan kitlelerce (beklendiği üzere) linç girişimiyle karşılandı. Devlet hastanesi yapımına da karşı çıkan “sol”un bu çağrıya da bağırması şaşırtmazken, meseleyi “Türk solu” perspektifiyle aynı şekilde mercek altına alan Yunan medyası kendi kalesine gol attı.

“2 AYLIK MAAŞINIZI BAĞIŞLAYIN”

Yunan gazeteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına “Erdoğan para istiyor ancak halktan geniş çapta sert tepkiler var” başlıklı haberler yaptı. “Aciz Türkiye” imajı resmedilmeye çalışıldı. Fakat aynı dakikalarda Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis “Tüm bakanlarıma ve milletvekillerime sesleniyorum, önümüzdeki 2 aylık maaşınızın yarısını koronavirüs ile mücadele kapsamında bağışlayın” ifadelerini içaren bir çağrı yaptı… Kendi başbakanının da aynı minvalde tavır takındığını gören Komşu gazeteleri çareyi 180 derece dönüş yapmakta buldu.

AĞZIYLA KUŞ TUTSA DA YARANAMAZ

Erdoğan’a halk tepkisi olduğu şeklinde “coşkulu” haberler yapan Proto Thema, Ethnos, Kathimerini gibi gazeteler, Miçotakis’in “maaşınızın yarısını bağışlayın” ifadelerini “Başbakan’dan anlamlı çağrı” başlığıyla gördü… Türkiye’de devletin halka hizmet etmediği, görevini yapmak yerine halktan para istediği şeklinde algı operasyonuna başvurulurken, Miçotakis’in çağrısında ise “vergilerimiz nereye gitti” türü sorular beklendiği gibi hasıraltı edildi. Bu gelişmeyle ülkede Türkiye’ye karşı olan histeri ve taraflılık bir kez daha gözler önüne serilirken, ne Türkiye’nin ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzıyla kuş tutsa dahi bu kitlelere yaranamayacağı yine ispatlandı.

Editör: TE Bilisim