Diriliş Postası Cengiz Çetinkaya/Konya

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehre kazandırdıkları bazı yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Şehri güzelleştirmek için çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda Alaaddin Caddesi’ndeki binaların cephelerini düzenlemeye başladıklarını belirten Başkan Altay, “Şehre çok önemli bir dokunuş oluyor. Bu tarihi bölgedeki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz. Konya’nın dokusuna uygun bir şekilde inşaat sürüyor. İnşallah Alaaddin Caddesi’nin tamamını tamlayacağız. Projenin tamamı İller Bankası hibesiyle gerçekleştiriliyor. Böylece şehrimize gelen insanlar nezih, Konya’ya yakışan şehrin mimarisine uygun binalarla karşılaşacaklar. Konyamızın hem bugünü hem yarını için çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin verdiği destekten, gösterdiği nezaketten ve bize güvenmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Altyapı çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin birisinin de altyapı çalışmaları olduğunu vurgulayan Başkan Altay, son 6,5 yılda özellikle kırsalda çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Bu yıl şu ana kadar 19 ilçede 55 milyon lira bedelle 300 kilometre mahalle yolunun yapımının devam ettiğini belirten Başkan Altay, “İnşallah mahalle yollarıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait, ilçelerimize ait yolların standartlarını geliştiriyoruz. Çok daha güzel bir şehir inşa etmek için ekiplerimiz ilçe belediyelerimizle yoğun şekilde çalışıyor.” açıklamasını yaptı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANINA TEŞEKKÜR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Konya’da çok güzel projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Altay, “Bisiklet yollarından Millet Bahçelerine, sosyal tesislerden sokak sağlıklaştırmalarına kadar birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Millet Bahçesinde süreç tamamlanmak üzere, inşallah inşaatına 1 ay içinde başlanacak. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşümleri de birlikte yürütüyoruz. Bu dönem Konya sandıkta verdiği desteği masada kazanıyor. Eski Sanayinin taşınması, sosyal konutlar, Beyşehir Gölü’nün temizliğine kadar birçok projeye destek veriyor. Sayın Bakanımıza Konya’nın tüm projelerine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Konya üretecek çiftçi kazanacak”

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı Konya Ovası için önemli bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Altay şunları kaydetti: “Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları hizmete girdi. Açılış töreninde Cumhurbaşkanımızın Konyamızla ilgili cümleleri bizi mutlu etti ve moral verdi. Cumhurbaşkanımızın gönlünde Konyamızın ayrı bir yeri var. Bizim de gönlümüzde Cumhurbaşkanımızın yeri çok başka, Konyamız ile Cumhurbaşkanımızın sağlam bir gönül bağı var.”

“BÖLGESEL DESTEKLERE BAŞLADIK”

Konya üretecek, Türkiye doyacak diyen Altay, “Konya üretecek, Konyalı çiftçi kazanacak. Bunun için KOP ile birlikte 255 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Şu an itibariyle çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli fide desteği vermek için süreç devam ediyor. Artık bölgeyi çok iyi tanıyoruz ve bölgesel desteklere başladık. Bir taraftan çilek desteği verirken bir taraftan asma desteği veriyoruz. Küçükbaş hayvanlar için çadır desteğinde bulunuyoruz. Amacımız kırsalda yaşayan çiftçimizin cebine daha çok para girmesi.” sözlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim