Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı, Esenler Belediyesi ve Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik; mahalle bakkalı, mahalle kasabı, mahalle manavı ve mahalle berberlerinin de aralarında bulunduğu 25 küçük esnaftan oluşan mehteran takımı eşliğindeki yürüyüş ile Davutpaşa Caddesi’nden başladı. Mehter eşliğinde Esenler esnafına Türk bayrağı dağıtılan yürüyüş, Dörtyol Meydanı’ndaki etkinlik alanında devam etti.

“Ahilik teşkilatları zorunlu ders haline getirilmeli”

Ahilik teşkilatlarının önemine vurgu yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökçebaş, “Esenler Belediyesi olarak her zaman esnafımızla beraber olmaya, işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ahilik teşkilatları lise ve üniversitelerde okutulması, hatta zorunlu ders haline getirilmesi gereken kurumlardan bir tanesi. Sadece meslek kazandırılması değil meslek sahibi olurken erdemli, iyi huylu bir yandan da iyi bir Müslüman olmayı esnaflara aşılayan ancak bu şartları yerine getirdikten sonra belge alabilen, şed kuşanabilen bir esnaf haline gelmeyi sağlıyor.” diye konuştu.

“40 yıllık mutluluğa bedel”

Konuşmaların ardından Esenler’de yılın ahisi seçilen 36 yıllık kahveci Fikret Akkoyun dualar eşliğinde şed kuşatıldı. Yılın ahisi seçilen 71 yaşındaki Akkoyun , “28 yıldır Esenler’de kahvecilik yapıyorum. Yılın ahisi seçilmek beni çok mutlu etti. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa, yılın ahisi seçilmemin 40 yıllık mutluluğa bedeli var.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim