İletişim Başkanı Fahrettin Altun, resmi Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı paylaşımında, uluslararası toplumun, Filistin’e yapılan haksızlık karşısında ortak duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Altun, Filistin mücadelesini, bölgedeki bazı ülkelerin dar görüşlü ulusal çıkarları ya da bu ülkelerin liderlerinin daha da dar görüşlü şahsi menfaatleri tarafından belirlenemeyeceğini ifade etti. İletişim Başkanı Altun, bazı Körfez ülkelerinin, Siyonist İsrail’in işgalini resmen kabul eden sözde barış planını benimsemeye dünden hazır gibi davrandığını da söyledi.

TARİH BU ÜLKELERİ UNUTMAYACAK!

Filistin davasını tasfiye çabası olan “Yüzyılın Anlaşması”na destek veren ülkelere tepki gösteren Altun “Bu ülkeler tarihe, Filistinlilerin haklarının çalınmasını olanak tanıyan ülkeler olarak geçecekler.” dedi. Ayrıca Altun, Filistin halkını meşru taraf olarak kabul etmeyen bir planın hiçbir meşrutiyeti olamayacağını belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklamasına şu sözlerle devam etti: “İsrail’deki yönetim ne iddia ederse etsin Kudüs İsrail’e ait değildir. Bu oldubittiye ortak olan devletler de bu kutsal şehrin çalınmasında suç ortakları olacaklardır. Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye hiçbir tek taraflı açıklama yetmez. Gerçek bir Filistin devleti, Filistinlilerin haklarının korunması ve Kudüs’ün statüsünün layık olduğu şekilde belirlenmesi, ancak ve ancak Arap dünyası, Müslüman dünyası ve adalete inananlar birlikte hareket eder ve aynı doğrultuda ses verirse mümkün olabilir. Her bir aktörün, üzerine düşen tarihi sorumluluğu göz önünde bulundurması gerekmektedir.”

Editör: TE Bilisim