Paxera Nedir, Ne İşe Yarar? Paxera’nın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? gibi sorulara vatandaşlar tarafından yanıt aranıyor. Paxera ilacıyla ilgili detayları bu sayfada değerlendirdik. İşte Paxera hakkında bilinmesi gerekenler…

Paxera İlacı Nedir?

Paxera ilacının etken maddesi Paroksetin olarak bilinmektedir. Paxera beyin içerisinde yer alan ve salgılanan sinir hücreleri arasındaki iletimi ve ruh halinin kontrollü bir şekilde denetlenmesini sağlayan kimyasala etki ederek, serotoninin düzeyini standart bir seviyeye getirerek düzenler.

Panik bozukluklarda, depresyon türevi hastalıkların tedavilerinde, obsesif kompülsif bozuklukta, sosyal anksiyete sorunu yaşayan psikolojik rahatsızlığa sahip bireylerde ve travma yaşamış kişilerin maruz kaldığı stres bozukluklarında kullanılır.

Bu ilaç tedavi süresi boyunca oldukça etkili ve sağlıklı ilaçlardan biri olarak tıp camiası tarafından kabul edilmektedir. Beyin içerisinde yer alan mutluluğa bağlı hormonların azalmasında veya yok olması sonucunda oluşan zihinsel rahatsızlıklarda ve tedavi süresinde tercih edilir. Tedavinin başlamış olduğu ilk bir veya iki hafta içerisinde mutluluk hormonu seviyesini artırır.

Paxera İlacı Ne İşe Yarar?

Paxera’nın kullanım amacı depresyon ve buna benzer psikolojik rahatsızlıkların giderilmesidir. Panik atak rahatsızlığına sahip olan kişilerde de ani ve beklenmedik korku durumları olduğu için bu hastalığa sahip kişilerde aşırı korku durumu vardır.

Paxera panik atağa karşı da etkilidir. Sosyal anksiyete bozukluğu da yaşam içerisinde bireyin her türlü ilişkisini ve sosyalleşme faaliyetlerini etkilediği için hekimler tarafından Paxera reçete edilmektedir.

Obsesif kompulsif bozukluk rahatsızlığına sahip olan kişilerin de rahatsız edici ve yoğun duygu ve düşüncelerden kurtulması için bu ilaç tavsiye edilmektedir. Yaygın anksiyete bozukluğu olan kişilerin tedavisinde de kullanılır.

Paxera Nasıl Kullanılır?

Paxera kullanımı mide rahatsızlıklarına sebebiyet vermemesi için yemek yendiği zaman yemeklerle beraber tüketilmelidir. Tüketildiği sırada bol su içilmesi gerekir. İlaç kesinlikle çiğnenmemesi ve ezilmemesi gereken bir ilaçtır.

Paxera ilacı kullanıldığı zaman dilimi içerisinde alkol tüketimi kesinlikle yasaktır. Bu ilaç kullanıldıktan sonra yan etki olarak yorgunluk ve uyku hali bırakacağından dolayı tüketim sırasında araç kullanılmaması veya önemli bir iş yapılmaması gerekmektedir.

Bu ilaç içerisinde laktoz maddesi barındırmaktadır bu yüzden laktoza karşı alerji var ise hasta bunu hekime hemen belirtmelidir.

Bu ilaç etkili ve faydalı olmasına rağmen pozitif yönleri hemen kendini belli etmez. İlacın etkisi zaman içerisinde kendini belli etmektedir. Hasta kendini zaman içerisinde daha mutlu ve sağlıklı hissediyor olsa bile hekimi ile görüşmeden kesinlikle kendi kararıyla bırakmamalıdır.

Tedavi eğer doğru zamanda tamamlanmazsa ilacın bırakılması halinde hastalık en başa dönebilmektedir. Paxera zaman zaman kullanan kişilerde intihar düşüncesi oluşturduğu için on sekiz yaşın altındaki kişilere tavsiye edilmez.

Doz artırımı veya azaltılması hekim kontrolünde olmalıdır. Aynı anda birden fazla ilaç tüketilmemeli, her öğünde bir adet kullanılmalıdır.

Paxera Yan Etkileri Nelerdir?

Paxera yan etkileri diğer ilaç türlerinde olduğu gibi zaman zaman insanlarda görülmektedir. Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

Uyku bozuklukları sonucu oluşmuş olan aşırı esneme veya uyuyamama hali. Halsizlik Baş dönmesi Baş ağrısı Geç boşalma İktidarsızlık İştahsızlık Kalp atış düzeyinde dengesizlik. (Aşırı kalp çarpıntısı, yavaş kalp çarpıntısı, kalp hızı dengesizliği) Mide ağrısı ve mide bulantısı Kan basıncı değişiklikleri Kafa karışıklığı

Paxera Fiyatı Ne Kadar?

Paxera fiyatı çoğu ilaç türünde olduğu gibi zaman zaman fiyat değişikliklerine uğrayabilmektedir ancak genel ve ortalama bir fiyata sahiptir. Fiyatların zaman zaman değişiyor olması tamamen vergi oranları ve ekonomik şartlarla alakalı bir durumdur.

Fiyatlar değişiyor olsa da bu ilaçta çok fazla bir fiyat farkı oynamamaktadır. 20 miligram ve 28 tabletten oluşan Paxera fiyatı ortalama olarak 21 TL’dir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Paxil Nedir, Ne İşe Yarar? Paxil’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim