Türk sinemasında korku filmi denildiğinde akla ilk olarak, komik makyajlı suratlar, devamlı bağıran insanlar ve oradan buradan fırlayan korkunç yüzler gelebilir. Ancak sizler için derlediğimiz en iyi Türk korku filmleri listesinde birbirinden kaliteli ve korkunç yapımı bir arada bulacaksınız. Bu filmleri izlemeden Türk korku sineması hakkında ir yargıya varmayın deriz.

Dracula İstanbul’da

1953 yılında seyircisiyle buluşan film, Mehmet Murat tarafından yönetilmiştir. Kazıklı Voyvoda isimli kitaptan uyarlanan film, orijinal filmin Türk yapımı versiyonudur. Film çekildiği yıllarda çok az bütçeye sahiptir ve bazı sahnelerine reklam alınmak zorunda kalınmıştır. İstanbul’da yaşayan Azmi adında bir avukatın çevresinde gelişen film, Azmi’nin Drakula’nın avukatlığını üstlenmesiyle başlar. Amerika’da yapılan film festivalinde de gösterilen film, izleyiciler tarafından çok beğenilerek ayakta alkışlanmıştır.

Karanlık Sular

Yerli sinemada oldukça az bilinen ve kısıtlı bir seyirci kitlesine ulaşan film, korku filmleri arasında oldukça özgün bir konuya sahiptir. Film, Osmanlı’da yaşayan Mehveş isimli bir hattatın gelecek üzerine yazdığı yazılar çevresinde gelişmektedir. Mehveş isimli bu kişinin gelecekle ilgili yazıları ise karanlık, boğucu ve ölüm doludur. Pek çok farklı kişiyi hikâyenin merkezinde birleştiren film, karanlık bir atmosfere de sahiptir. İstanbul’un birçok tarihi yerini de bizlere sergileyen film, Gotik bir tarz taşımaktadır. Türk sinemasının korku kategorisinden pek umutlu olmayanlara bu filmi izlemelerini kesinlikle tavsiye ediyoruz.  bir hattatın Mehveş isimli bir hattatın

Kötü Tohum

Nevzat Pesen tarafından yönetilen 1963 yapımı bu film, en başarılı film dalında ödüle layık görülmüştür. Türk sinemasının enleri arasında yer alan film, izleyiciye içinden zor çıkacağı bir psikolojik gerilim yaşatıyor. Alev isimli küçük bir kızın çevresinde gelişen olaylar, küçük çocuklara bakışınızı değiştirecek türden bir korku ögesine de sahip. Alev isimli küçük kızın, kıskançlık sebebiyle arkadaşını gölde boğarak öldürmesiyle gelişen olaylar, bizi birçok ölüme daha götürüyor. En sonunda Alev’in başına gelenleri dehşetle izleyeceğiniz filmi arşivlemek isteyeceksiniz. Geç kalmadan izlemenizi tavsiye ettiğimiz bu film de en iyi Türk korku filmleri arasında yer alıyor.

Musallat

2007 yılında yapılan bu film, İslamiyet içinde geçen korku ögelerini işleyen filmlerin en başarılı örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça genç bir oyuncu kadrosuna sahip filmde birbirine aşık Suat ve Nurcan çiftinin hayatlarını görüyoruz. Oldukça mutlu bir hayat süren bu çiftin mutluluklarının nasıl yok olduğuna da beraber tanık oluyoruz. Son zamanlarda artan birbirinin aynı korku filmlerinin aslında ilk ve güzel örneklerinden olan filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

Küçük Kıyamet

Büyük İstanbul depreminin konu edildiği film, konusunu yakın gelecekte beklenen bir olaydan aldığı için, tüm doğa üstü filmlerden daha korkutucu bir etki yapıyor. İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen depremden kaçan bir ailenin kaçtıkları yerde başlarına gelen felaketlerin işlendiği film, izlenmeye değer korku filmleri arasında yer alıyor.

Helak: Kayıp Köy

Bir suça dahil olan ve saklanmak için bir köye kaçan Özkan ailesini anlatan film, her dakikasında ürpermenize sebep olacak. Kaçtıkları köyde artık güvene olduklarını sanan ve rahatlayan bu ailenin başına gelen tuhaf olaylar, kaçmanın kurtulma olmadığını gösterir. Saklandıkları köyde artık yaşayamaz hale gelen bu aile, köyden kaçmaya çalıştıkça daha da derinlere hapsolur. Özkan ailesinin kaçıp kaçamayacağını sonunda göreceğimiz film, Özgür Bakar tarafından yönetiliyor. Psikolojik gerilim ögeleri barındıran film en iyi Türk korku filmleri arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim