Sosyal medyada yaptığı iddia ettiği ünlü yazar Hasan Ali Toptaş’ın özellikle genç kadınlara yönelik tacizleri dün gece sosyal medyada ifşa oldu. Toptaş’la ilgili atılan bir tweet edebiyat dünyasında ‘me too’ hareketine dönüştü. 20’yi aşkın kadın Toptaş’la ilgili yaşadıkları taciz ve cinsel saldırıya varan olayları anlatınca, Hasan Ali Toptaş özür diledi. Peki, Hasan Ali Toptaş olayı nedir? Kadınları taciz eden yazar özür diledi! Hasan Ali Toptaş kimdir? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

“Leylâ” isimli bir Twitter kullanıcısının Hasan Ali Toptaş’ın tacizine uğradığını açıklamasının ardından 20’ye yakın kadın Toptaş ile ilgili yaşadıklarını paylaştı.

HASAN ALİ TOPTAŞ OLAYI NEDİR? KADINLARI TACİZ EDEN YAZAR ÖZÜR DİLEDİ! HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR?

Yazar Pelin Buzluk ve çok sayıda kadının yazar Hasan Ali Toptaş’ın tacizine ve cinsel saldırısına uğradığını açıklamasının ardından Toptaş, tuhaf ifadelerle bir açıklama yayımladı. Toptaş, “özür” olarak kabul görmeyen metinde “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.

HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR?

Hasan Ali Toptaş, 1958 yılında Denizli’nin Çal ilçesinde doğdu. İlk öykü kitabı Bir Gülüşün Kimliği 1987’de, ikinci öykü kitabı Yoklar Fısıltısı 1990’da yayımlandı. Ölü Zaman Gezginleri adlı öykü dosyasıyla 1992 yılında Çankaya Belediyesi ile Damar edebiyat dergisinin düzenlediği yarışmada birincilik ödülü aldı. Aynı yıl Sonsuzluğa Nokta adlı yayımlanmamış romanıyla Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada mansiyon aldı ve Sonsuzluğa Nokta Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı.

1994’te Gölgesizler adlı yayımlanmamış romanıyla Yunus Nadi Roman Ödülü’nü aldı. Hasan Ali Toptaş’ın Bin Hüzünlü Haz adlı romanı ise 1999 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü. Yazarın ayrıca Yalnızlıklar adlı şiirsel metinlerden oluşan bir kitabı, Kayıp Hayaller Kitabı adlı bir romanı, Ben Bir Gürgen Dalıyım adlı bir çocuk romanı, Harfler ve Notalar adlı bir deneme kitabı ve Uykuların Doğusu adlı bir romanı vardır. Toptaş’ın son romanı Heba, 2013 yılında yayımlanmıştır.

Editör: TE Bilisim