Katıldığı bir televizyon programında İmam Hatiplileri yönelik iftira ve hakaretlerde bulunan yazar Erol Mütercimler’in Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevki istendi. Birçok İHL derneği ve duyarlı vatandaş tarafından Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Mütercimler’in akıl sağlığı için inceleme istendi

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Erol Mütercimler’in davasında son dakika gelişmesi yaşandı. İlk duruşma için avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayına gelen Mütercimler’in savunması alındı. Mütecimler’den şikayetçi olan İlim Yayma Cemiyeti’nin avukatı Selçuk Kar, “İlim Yayma Cemiyeti adına şikayette bulunuyoruz. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu tarihten beri bu okulları desteklemiş ve devamlı yardım etmiştir” dedi.

“Kendi beyanlarından yola çıkarak akıl sağlığı kontrol edilsin”

Sanık Erol Mütercimler’in savunmasına göre ne dediğinin farkında olmadığını belirten Kar taleplerinde, “Sanığın kendi beyanlarından yola çıkarak cezai ehliyetinin olup olmadığı hususunda Bakırköy devlet hastanesine sevkinin yapılarak cezai ehliyetinin araştırılmasını talep ediyorum” dedi.

Gelir beyanında yalan!

Avukat Kar, “Ayrıca sanık kimlik tespiti sırasında 3 bin lira geliri olduğunu beyan etmiştir. Bu durumun araştırılmasını talep ediyoruz. Kimliği hakkında yalan beyanda bulunmak suçtur. Biz suç izaf etmiyoruz. Sadece bu hususun araştırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Mahkeme, Mütercimler’in savunmasını aldıktan sonra davaya üç ay ara verdi.

Üniversiteden istifa etmek zorunda kaldı 

Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplileri kast ederek “… imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız…” ifadelerini kullanmıştı. Skandal ifadelerin ardından kamuoyu tepkisi üzerine Mütercimler’in öğretim üyesi olarak görev yaptığı Haliç Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma başlatmış, Mütercimler bu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

1,5 yıla kadar hapsi isteniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan’ın aralarında bulunduğu 16 kişi ile bazı kurum ve kuruluşlar savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan son dakika iddianamesinde Mütercimler hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İmam hatiplere hakaret eden Erol Mütercimler’e 1,5 yıla kadar hapis istemi

Gündem

Habere Git

Erol Mütercimler çark etti: İmam hatip mezunları ve öğrencilerinden özür dilerim!

Gündem

Habere Git

Erol Mütercimler’in imam hatipleri hedef alan küstah sözlerine RTÜK’ten inceleme

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim