EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 EKPSS tercih kura tercihleri ne zaman? Soruları ÖSYM sisteminden tercih yapan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son tercih günü dün olan EKPSS’de tercih yapan vatandaşlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. EKPSS tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi başladı. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 EKPSS tercih kura tercihleri ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2021 EKPSS TERCİH KURA TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağı açıklanmıştı.

EKPSS tercihlerinin 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi sebebiyle adayların, bugün ve yarın gün içerisinde tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erdi.

Tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılmakta. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

Adaylar, 2021-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme tercih kılavuzuna https://www.osym.gov.tr adresinden erişebilmektedir.

2021 EKPSS TERCİH KURA TERCİHLERİ NE ZAMAN?

13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih işlemlerinin ardından, tercih sonuçları 15 gün içerisinde değerlendirilip adayların erişimine açılacak. EKPSS tercih sonuçlarının 3 Şubat 2021 tarihine kadar erişime açılması öngörülüyor.

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek.

Aday bilgilerinin herhangi birinde tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecek. Bu noktada adayların tercih yaparken tercih kılavuzuna ve nitelik kodlarına dikkat etmeleri önem arz etmekte.

Editör: TE Bilisim