Lyon, Altay’ın genç stoperi Cenk Özkaçar transferinde sona geldiği iddia edildi. Genç futbolcu ile büyük oranda el sıkışan Fransız takım, İzmir ekibiyle de bonservis pazarlıklarında mutlu sona ulaştı. Geleceğin yıldız adaylarından biri olarak görülen Cenk için, Beşiktaş ve Trabzonspor’da devredeydi. Peki, Altay’dan Fransız ekibi Lyon’a transfer olduğu iddia edilen Cenk Özkacar kimdir? Cenk Özkacar kaç yaşında hangi mevkide oynuyor?  İşte Cenk Özkacar’ın biografisi…

CENK ÖZÇAKAR KİMDİR?

Profesyonel futbol hayatına Altınordu altyapısında başlayan Cenk Özkacar 2000 yılında İzmir’de doğdu. Stoper mevkinde görev yapmasının yanı sıra sol bekte de oynayabilen Cenk, 1.90 boyunda. Güncel değeri 175 bin Euro olan genç futbolcu Altay kulübünde forma giyiyor. Bu sezon 9 maçta görev alan Özkacar, 705 dakika sahada kaldı. Altay’da profesyonel olan genç oyuncu, geçen sezon kiralık olarak 3´üncü Lig’de Karacabey Belediyespor’da oynamıştı.

Cenk Özçakar’ın hedefi A Milli Takım…

Cenk Özkaçar, kulübün sosyal medya hesabında yer alan açıklamasında, takımda stoper pozisyonunda oynayan İbrahim Öztürk, Abdülkerim Bardakcı, Hamit Yıldız ve Gençer Cansev’den çok şey öğrendiğini belirtti.

Onlarla şampiyonluklar yaşadığını aktaran Cenk Özkaçar, “Ümit Milli Takım’a çağrılmıştım. Fakat en büyük hayalim A Milli Takım’da oynamak.” ifadelerini kullandı.

Cenk Özkaçar, teknik direktör Yalçın Koşukavak’ın verdiği program dahilinde idmanlarını sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Koronavirüs tüm dünyayı etkiledi ve futbol da bundan etkilendi. Yalçın Koşukavak hocamızın gelişinden sonra takım olarak iyi bir form grafiği yakalamıştık. İlk ikiden Süper Lig hesapları yapıyorduk. Ancak liglere ara verildi. Bu durum psikolojik olarak beni üzdü çünkü hedefe kilitlenmiştik. Tüm olumsuzluklara rağmen Altay Spor Kulübü olarak yaşanan süreci iyi şekilde geçirdiğimizi düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim