Ağaoğlu, ülkemizde herkesin bildiği markalardan bir tanesidir. 1981 senesinde Akdeniz İnşaat ismiyle kurulan firma, inşaat, turizm, enerji ve sanayi sektöründe aralıksız olarak faaliyet göstermiş ve sürekli olarak büyümeye devam etmiştir. Yaşadığımız dönemde de ülkemizin en büyük firmalarından bir tanesi olarak Ağaoğlu Şirketler Grubu adıyla yaşantısına devam etmektedir.

ONUR AĞAOĞLU

KİMDİR – EĞİTİM HAYATI

15 Haziran 1990 senesinde dünyaya gelen Onur Ağaoğlu, Türkiye’nin önemli mimarları ve girişimcilerinden bir tanesidir. Hüseyin Ağaoğlu ve Ayla Ağaoğlu çiftinin oğludur. Onur Ağaoğlu, eğitim hayatına İstanbul’da başlamış ve üniversite hayatına kadar İstanbul’da devam etmiştir. İstanbul’un en prestijli kolejlerinde eğitime başlayan onur yıllar 2004 senesini gösterdiğinde eğitim almak adına İngiltere’ye girmiştir. Burada The Leys School isimli eğitim kuruluşunda 6 ay kadar eğitim almış ve sonrasında Türkiye’ye geri dönmüştür.

2007 senesine gelindiğinde Onur Ağaoğlu, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık bölümünde akademik eğitimini almaya başlamıştır. Eğitim hayatının ilk günlerinde olduğu gibi üniversite hayatında da her zaman başarılı bir öğrenci olmaya devam eden Onur Ağaoğlu 2011 senesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2011 senesinde mezun olduktan sonra 2015 senesine kadar yurtdışında sıklıkla bulunarak kendisini geliştirmek adına eğitimler almaya devam etmiştir. İş hayatına girişinde her zaman hazır olmak isteyen Onur Ağaoğlu 2015 senesinde Bilgi Üniversitesi’ne MBA yüksek lisans için kabul edilmiştir.

ONUR AĞAOĞLU İŞ HAYATI

Eğitim hayatındaki başarısını iş hayatına da taşıyan Onur Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim kurulu üyesi ve 2015 senesinden itibaren Ağaoğlu Concept Gayrimenkul İnşaat A.Ş. yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatına devam etmektedir. Ağaoğlu markasına farklı bir oluşum ile katkı sağlayan Onur Ağaoğlu bunda çok başarılı bir grafik çizmektedir.

2016 senesinde ise Ağaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur ve şirketin genelinde önemli görevlere getirilmiştir. 2015 senesinde başlayan iş hayatı günümüze kadar sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Her zaman Ağaoğlu markasını daha ileriye taşımak için mimari çalışmalarda bulunan Onur Ağaoğlu bunda son derece başarılı olmuştur. Aklında yeni bir projesi olduğunu söyleyen Ağaoğlu; bu sene Beykoz’da boğaz manzaralı butik bir Konut projesini hayata geçireceğini duyurdu. Her geçen gün yeni fikirler ile insanların karşısına çıkan Ağaoğlu, ilerleyen zamanlarda bizleri şaşırtmaya devam edecek gibi duruyor.

ONUR AĞAOĞLU İLGİ ALANLARI

İş hayatında başarılı olmak isteyen kişiler, sürekli olarak kariyerlerini yükseltmeyi başarmış olan kişileri incelemelidir. Hiçbir insan tüm hataları kendisi yaparak öğrenecek kadar uzun yaşamaz. Bu sebeple de başka insanların hatalarını okuyup onlardan da ders çıkarmamız gerekir. İyi bir kariyer çizen kişilerin yaptıkları doğrular ve yanlışlar bizim için yol gösterici olabilir.Başarılı bir kariyere sahip olan Onur Ağaoğlu tecrübelerini ve fikirlerini insanlara aktarmak adına iki farklı kitap yayınlamıştır. Bunlardan ilki Entrepreneur: What I Want To Be isimli kitaptır. Girişimcilik adına önemli bilgiler içeren bir yayındır. Diğeri ise The Meaning Of Life isimli kitaptır. Kitaplar, evrensel olarak çok sayıda kişiye ulaşabilmesi için İngilizce yayınlanmıştır. Tüm Kitap sağlayıcılardan temin edilmektedir.

İyi Bir Girişimci Olmak İçin Verdiği Tavsiyeler:

HATA YAPMAK YERİNE BAŞKALARININ HATLARINI KULLANABİLİRSİNİZ

İş hayatında herkes hata yapar. Belki aldığı kararlardan yana bir pişmanlık duymayan insanlar vardır. Ancak bu insanlar dahi ancak hatalarından pişmanlık duymayabilirler. Hata yapmamak mümkün olmasa da minimum seviyede tutulması çok önemlidir. Yapılan hatalı bir yatırım sonrasında tekrardan gerekli motivasyonu kazanmak çok zor olacaktır.

Yatırım konusunda diğer insanların tecrübelerinden faydalanmak çok önemlidir. Ben de yatırım konusunda sahip olduğum bilgiler ışığında bir kitap yazdım. Kitabım hem bilgi birikimim hem de tecrübelerimin yer aldığı bir harman. Rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu tarzda yüzlerce kaynak var. Tüm hataları kendiniz yapmak yerine bu hataları önceden yapan insanlardan yaşananları okumanız sizleri çok öne taşıyacak.

KENDİNİZE MEYDAN OKUMAYA HAZIR OLUN

Motivasyonunuzu sağlamak istiyorsanız kendinize meydan okumaya her daim hazır olmanız gerekir. Eğer kendinize meydan okuyup sonunda kazanamıyorsanız çok yanlış bir yoldasınız demektir. Kendinize verdiğiniz sözlerde tutarlı olmak çok önemlidir. İnsanlar, koydukları hedeflere ulaşamadıkları her anda motivasyon olarak düşerler. İnsanlar, ihtiyaç duyduklarından daha yüksek bir hedef koyarak başaramaması durumunda dahi çok büyük bir kayıp olmamasını düşünür. Ancak bu yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir.

İnsanların kazanmanın verdiği hazzı hissetmeden motivasyonunu yüksek tutması mümkün değildir. İlk etapta koyulan küçül hedefleri başarmak sizleri her zaman keyiflendirebilecektir. Gereğinden büyük hedefler koyulduğunda başarısız olunması durumu bir süre sonra sizleri işten uzaklaştırır. Bunun yerine sistemli bir şekilde büyüyen hedefler koyulduğunda başarı ve motivasyon her zaman sizinle olacaktır. Hedeflerinizi çok önceden belirlemeniz ve bunları sürekli olarak geliştirmeniz gerekir.

HER GÜN ÖĞRENMEYE ZAMAN AYIRIN

Her sabah kalkıp işe gidip akşamda evinize geldikten sonra dinlenmeye çekiliyorsanız bunun ömür boyu devam edeceğini bilmelisiniz. Bunun değişmesini istiyorsanız iş hayatınızın dışında geçirdiğiniz süreyi öğrenmekle geçirmelisiniz. İnsanların yeni bir şey öğrenmek için zamanı olmadığını söylemesi en yaygın yalanlardan bir tanesidir. Neredeyse hiç kimsenin 1 saatini ayıramayacak bir durumu bulunmamaktadır.

Öğrenmeye zaman ayıramayacağınız günler olsa da genelde öğrenmeye zaman ayırmanız gerekir. Bu aşamada motivasyonun sağlanması için bir saatin belirlenmesi önemlidir. Evlerinde olduklarında her akşam 8 ile 9 arasına yeni bir şey öğrenmek isteyen kişiler tüm planlamasını buna göre yapabilir. Eğer işiniz, sizlere yeni bir şeyler öğrenmek için yeterli boş zamanı vermiyorsa işinizden ayrılmalısınız.

BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPIYORUM?

Hiçbirimiz sahip olduğumuz mesleklerdeki ilk insanlar değiliz. Son da olmayacağımız bir gerçek. Mesleğimizde herhangi bir kişi olduğumuz sürece başarılı olma şansımız yok denecek kadar az. Benim için başarının ilk anahtarı yaratıcılık. Eğer farklı bir fikir ya da oluşum ortaya çıkarmıyorsanız diğer meslektaşlarınızdan hiçbir farkınız kalmaz.

Mimarlık mesleği yaratıcılığın rahatlıkla uygulanabildiği bir meslek. Yaratıcılık ile ortaya çıkarabileceğimiz eserlerde herhangi bir sınırdan bahsetmek mümkün değil. Diğer mesleklerde olan kişiler belki kendi mesleklerinde yaratıcılığa yer olmadığını düşünebilirler. Ancak her mesleğin içerisinde daha yaratıcı olabileceğiniz bir nokta olabilir. Bunun için çaba sarf edilmesi en doğru tercih olacaktır.

Editör: TE Bilisim