Milyonalrca seyirci tarafından ilgiyle izlenen tarih dizilerinden biri olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin çekildiği mekanlar merak konusu oluyor. Pazartesi akşamları yayınlanan dizide görkemli sahneler izleyiciyi etkilerken olayların geçtiği Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası nerede soruları sıkça araştırılıyor. Peki, TRT 1’in sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu nerede çekiliyor? Merak edilen bilgiler haberin devamında.

Akli Film imzalı Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin hazırlıkları 3 yılda tamamlandı. Dizinin çekimleri için ise İstanbul Beykoz’da ve Riva’da yer alan ormanlık alanlar kullanılıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu nerede çekiliyor?

Yeni sezonda yayın hayatına bir şekilde başlayan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi kostümleri, çekim yerleri ve konusuyla dikkatleri çekiyor.

TRT’nin yeni dizisi için özel olarak hazırlanan kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray, 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi yer alıyor.

Yaklaşık üç yıl süren senaryo çalışmasından sonra 13 aylık hazırlık süreci tamamlanan dizi için açık ve kapalı olmak üzere inşa edilen iki ayrı platoda 350 dekor çalışanı, 100 marangoz ve 60 kişilik destek ekibi görev almıştır.

Özel olarak hazırlanan 7 bin 500 metrekare kapalı plato içerisine saray, medrese ve kervansaray, 50 bin metrekare açık platoda da Anadolu Selçuklu Obası ve Kınık Obası, Şelemzar Şehri, İsfahan Şehri ve Bizans Kalesi kurulmuştur.

Kostüm atölyelerinde ise Büyük Selçuklu dönemine ait 3 bin 500 adet aksesuar ve 5 bin parçalık kostüm imal edilen Uyanış: Büyük Selçuklu, yeni bölümleriyle ekranlara geliyor.

Editör: TE Bilisim